Kledingtips voor filmopnames

Geplaatst op 3 maart 2016
Kledingtips voor filmopnames

Wat te dragen bij filmopnames?

Kleur doet het goed op beeld. Draag het liefst effen kledingstukken in één kleur. Je kunt ook kiezen voor een kleurige sjaal of stropdas. Draag vooral kleding waarin je je zelf voelt en comfortabel. Je moet je tenslotte op je gemak voelen.

Wat beter niet aantrekken?

Geen witte of zwarte bovenkleding. Spierwit reflecteert te veel licht en maakt je gelaatstrekken hard. Dat laatste geldt ook voor zwart. Draag je toch graag een witte blouse of een zwart shirt, bedek het dan met een kleurvol jasje, vest of shawl.

Geen drukke prints en kleine streepjes. Fijne patronen en dunne strepen (inclusief visgraat dessins) zijn niet zo handig: op beeld veroorzaken ze een moiré patroon. Een persoon in een dun gestreept colbert lijkt van het scherm af te trillen. Een pak met krijtstreepje levert daarentegen geen enkel probleem op.

Drukke prints leiden de aandacht af van het gezicht. Beter geen grove structuren zoals grote blokken en strepen. Dit geldt ook voor de stropdas. Kies er een met een rustige print.

Geen merken en letters. Een shirt met een merk en/of letters erop is niet zo handig. Het kan zijn dat de opdrachtgever van de film zich niet met dat merk wil associëren. Met letters kunnen we in de montage het beeld niet meer in spiegelbeeld gebruiken.

Twijfel?

Bij twijfel is het slim om een extra kledingset, of extra sjaal, das of vest mee te nemen naar de filmset. Of neem gerust contact met ons op.

Zien?

Emmy zette alle info, samen met Anna, op een rijtje in een video. Zien?

 

MENU