Video. De botox van je congres.

Geplaatst op 19 maart 2016
Video. De botox van je congres.

3 fasen waarin je met video méér uit je evenement kunt halen.

Wel eens een congres of evenement georganiseerd, of een groot feest met toeters en bellen? Dan weet je hoeveel tijd er in gaat zitten in alle voorbereidingen en het regelwerk. Nog niet altijd staat het inzetten van video op het congres-to-do-lijstje. Een gemiste kans. Hoe zet je video in om je eventbezoeker rimpelloos en verfrissend van informatie te voorzien?

Vaak is video een sluitpost. Als er nog tijd en budget over is. En áls ‘het laten maken van een film’ wel op de checklist van de organisator staat, gaat het doel ervan vaak niet verder dan: een leuk aandenken.

 

Er is meer mogelijk met video. Zowel vóór, tijdens als na je evenement. We doen je graag wat ideeën aan de hand.

Voor aanvang van je congres

Met een video uitnodiging of teaser verleid je je gasten alvast jouw congres te bezoeken. Een goede investering, zeker als het een betaalde bijeenkomst is. In de teaser (het woord zegt het al) laat je potentiële gasten alvast de sfeer proeven en maak je ze warm voor o.a. het programma en de locatie.

Voorbeeld: ‘Na 9 oktober ga je het anders doen.’

Tip: verstuur verschillende korte video’s met een aanlokkelijke uitnodiging op verschillende momenten in aanloop naar je evenement.

Tip: vergeet nooit de call-to-action in je video. Hoe/waar kunnen mensen zich inschrijven?

Tijdens je congres

Je hebt mensen in een zaal zitten die goed geïnformeerd, maar toch ook geëntertaind willen worden. Je kunt het thema van de dag (waarom organiseer je dit event eigenlijk?) goed neerzetten met een spraakmakende film of een pakkende mini-docu.

Voorbeeld: ‘Kent u mw. Van den Berg?’

Ook kun je tijdens het congres met een ‘rondlopende’ camera of in een ministudio quotes van je gasten vangen en de leukste quotes al bij de borrel tonen.

Voorbeeld: ‘Uit de kast’.

Tip: wil je dat men ook vanaf een andere locatie (heel Nederland, heel de wereld) mee kan kijken? Dan kun je je event laten livestreamen. Door de hedendaagse techniek is dit veel minder complex dan je waarschijnlijk denkt.

Na afloop van je congres

Een leuke impressie voor degenen die er waren en voor degenen die je event gemist hebben. Door er een boodschap in te verwerken die in de toekomst van je organisatie of branche ligt, wordt de video meer dan alleen een leuk terugkijk document.

Voorbeeld: ‘Trainen met IMPACT’.

Tip: vraag het videobedrijf de ruwe beelden te bewaren, zodat je die voor de teaser van je volgend event kunt gebruiken.

Weten wat dat nou kost, een cameraman op je event? We hebben een aantal concrete mogelijkheden op onze website gezet.

MENU