Bij PRezz maken we heel graag films voor opleiders. We hebben al ruim 900 films geproduceerd, waarvan veel promotiefilms voor opleidingsinstituten en trainingsbureau’s, alsook video’s en animaties voor trainingen en e-learning.

Onderstaand tref je enkele voorbeelden van onderwijs gerelateerde producties. De video’s voor online training programma’s mogen in veel gevallen niet openbaar vertoond worden, maar we laten je graag een impressie offline zien.

Met veel plezier beantwoorden we jouw vragen. Je kunt ons per mail (monika@prezz.org) of telefonisch (06-23071160) bereiken, maar wees vooral welkom in onze bios (Velperengh 16 in Doorn) voor kennismaking en een vrijblijvende brainstormsessie.

Voorbeelden werk

Online videoprogramma ‘Stap uit je schulden’

Liselotte Maas heeft een jarenlange ervaring als schuldhulpverlener. Voor mensen met geldzorgen ontwikkelt ze online programma’s onder de naam ‘De Online Schuldencoach’. Voor haar online programma ‘Stap uit je schulden!’ hebben we een serie van 7 video’s geproduceerd.

Liselotte: “Ik heb zelf gezien en ervaren wat het met me doet als ik een online programma volg. Je ziet ook aan de influencers op social media wat de kracht is van persoonlijke video’s. Die wil ik inzetten om mensen te motiveren uit de schulden te stappen. Want ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen met schulden een oplossing is. Ik wijs daarbij graag de weg.”

Het programma is zo vernieuwend dat Liselotte genomineerd werd voor de Justice Accelerator, een innovatieprijs voor vernieuwende juridische dienstverlening. Meer weten? Klik dan hier.

(Beter) notuleren kun je leren

Het Notuleercentrum biedt notuleercursussen aan. Voor de serie praktijkgerichte online videotrainingen hebben we twee lange films en 18 korte teasers gemaakt.

Tutorials Universiteit Utrecht

Voor de introductie van het nieuwe intranet vroeg de Universiteit Utrecht ons een promotiefilm te maken waarin tevens werd uitgelegd hoe het intranet te gebruiken.

We hebben de communicatieafdeling geadviseerd om het geheel ‘op te knippen’ in zes korte filmpjes. Eén video ter introductie, waarin verschillende medewerkers van verschillende faculteiten vertellen wat zij handig vinden op het intranet. Zij werden gefilmd op een steeds andere locatie van de universiteit.

Daarnaast maakten wij vijf korte instructievideo’s waarin, met behulp van screencast, de belangrijkste thema’s van het intranet worden uitgelegd. Een aantal medewerkers die we eerder in de introductie hebben gezien, komt kort in deze filmpjes weer terug. De verschillende video’s hebben zo een verband.

Onze bonus was dat we door de filmopnamen in één dag wel zeven (ja, best pittig plannen!) verschillende, prachtige locaties van de universiteit hebben kunnen zien.

Complimenten van de opdrachtgever:
“Het ziet er allemaal erg goed uit. Ben blij met het resultaat.”
“Dank jullie wel voor de flexibiliteit en de begeleiding. Ik ben erg tevreden met de video’s.”

Meldcode Kindermishandeling

De KNMT Academy biedt aan tandartsen cursussen op het gebied van wet- en regelgeving, praktijkvoering, ergonomie en communicatie. Voor de cursus ‘Meldcode Kindermishandeling’ hebben we een serie van vijf films gemaakt, die in de online omgeving van KNMT worden verwerkt. Tandartsen hebben namelijk een belangrijke rol bij de signalering en aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld en zijn verplicht een meldcode te gebruiken bij (vermoedens van) kindermishandeling of huiselijk geweld.

Visagie in de tandartsstoel, kinderoppas in de wachtkamer en de behandelkamer vol met film- en audio apparatuur. Vrijdag gefilmd, maandag al aan de klant getoond. Natuurlijk in onze bios, met popcorn.

Whiteboard animaties voor e-learning

Er gaat heel veel in de zorg veranderen, waaronder veel wetswijzigingen. Een ingewikkelde materie. Een organisatie voor kinderen met een beperking wilde graag snel al haar 300 klanten over alle wetswijzigingen informeren. En graag op een begrijpelijke manier. Zo ontstond een e-learning programma, waarvoor wij de animaties verzorgden.

Met dit e-learning programma, dat alle consulenten gewoon thuis kunnen volgen, wordt veel geld bespaart. De animaties, met grappige cartoons, zorgen voor attractieve en begrijpelijke uitleg in de leerstof.

Kamer van Koophandel

In opdracht van de Kamer van Koophandel hebben we een format voor een serie over financiering van je bedrijf met Business Angels ontwikkeld en geproduceerd. De serie is bedoeld voor ondernemers die meer willen weten over deze financieringsvorm. In elke aflevering komen zes ondernemers, waarvan drie Business Angels, aan bod. Zien?

Kamer van Koophandel vraagt ons regelmatig om impressies van congressen en business dagen te maken. We filmen op verschillende locaties, ook in het buitenland. De ervaren ondernemers en ambassadeurs die we daar ontmoeten vertellen graag iets voor de camera en geven tips en adviezen. Zo zijn enkele series van heel veel korte informatieve video’s over zakendoen in China en Duitsland ontstaan.

Dogcomfort

Wanda Klomp is een bevlogen Doodle trimster met een drukke praktijk. Een hond goed trimmen is zeer arbeidsintensief en het aantal honden dat ze per week kan trimmen is beperkt. Na succesvolle groepsworkshops gegeven te hebben, bedacht Wanda om meer mensen te bereiken door middel van online video’s, als e-learning programma. En zo kwam Wanda met de vraag om een masterclass “Leer je Doodle professioneel trimmen in 7 stappen” en een serie trimworkshops te maken.

Wanda: “Welke online optie je ook kiest: ze zijn allemaal van de beste filmkwaliteit, met gedetailleerde beelden, duidelijke, persoonlijke uitleg, extra trimtips, professionele instructies en bovenal: erg leerzaam, boeiend en leuk om naar te kijken.” We raden je Wanda en haar online trainingen van harte aan! Maak kennis met Wanda.

‘Turks Fruit’, the remake?

In opdracht van Movisie maakten we een film als onderdeel van hun opleidingstraject voor zorgbegeleiders, waarin we vitaliteit in beeld brachten. Het begon dus met een interessante brainstorm, want hoe breng je vitaliteit in beeld? We waren het al snel eens over de energieke fietsscène, “zoiets als in ‘Turks fruit’”. Zie het resultaat: ‘Turks Fruit’, the remake 😉

Op het congres

Voor een administratieve dienstverlener in de zorg hebben we een bijna 5 minuten durende film gemaakt, die tijdens een congres in Beeld en Geluid voor hun ketenpartners werd vertoond. Zo gaven ze op een boeiende manier het thema van de dag aan.

De film had meerdere doelen:
1. Zorgen dat de ketenpartners zorgvuldiger en tijdiger hun gegevens invullen. Minder fouten in de facturen naar de eindklant.
2. Uitleggen hoe het proces binnen de organisatie verloopt en een kijkje achter de schermen te bieden.
3. De dynamiek van de organisatie in beeld brengen.

Wij hebben ervoor gekozen om niet met een bestraffend vingertje op de fouten te wijzen, maar om uit te gaan van een positieve boodschap: ‘voor wie doen we het eigenlijk?’ en ‘fijn als alles in orde voor de klant is’.

Om de eindklant een gezicht te geven tonen we ‘mevrouw Van den Berg’ en – aan het einde van de film – nog een paar heel concrete cliënten van onze opdrachtgever en zijn ketenpartners.

Voor de dynamiek van het bedrijf hebben we de dynamiek van de cijfers een rol gegeven. De vele kantoorruimtes van de dienstverlener zijn gevuld met medewerkers met headsets, die bijna geruisloos miljoenen klanten bedienen en dagelijks vijfduizend telefoongesprekken voeren.

De film is zo enthousiast ontvangen dat we het jaar erop een vervolg maakten, met opnieuw ‘mevrouw Van den Berg’ in de hoofdrol.

Als pauzefilm van het congres hebben we een programma gemaakt, waarin inwoners uit heel Nederland geïnterviewd werden over de zorg, met als inspiratie het tv programma De Bloemenstal. Deze film werd op grote schermen tijdens de pauzes vertoond. Beide films zien? Klik hier.

Promotie van opleidingen

Universiteit Utrecht ‘Werken bij ITS’

Tsja, hoe breng je in beeld wat IT-ers doen? Allemaal mensen achter computers filmen leek ons niet het ideale plaatje om de IT vacatures voor Universiteit Utrecht te vervullen. Dus vroegen we de bestaande medewerkers waarom zij er graag werken. Wat is er bijzonder aan je werkplek, je collega’s, je projecten, de universiteit? Dit. En dan met de gevraagde humor leidde het tot dit leuke resultaat.

Vakcollege ‘Ze leren door doen’

Hoe leuk is het wanneer leerlingen zelf meedenken aan het filmscript, helpen met de productie, het regisseren én het camerawerk voor de promofilm van hun eigen school? ‘Leren door zelf doen!’ is namelijk de slogan van Vakcollege Maarsbergen.

We ontwikkelden een lesprogramma waarin de leerlingen in vier stappen werden betrokken bij het denk- en maakproces van de video. En zie: hoe een ontzettend leuke, enthousiaste, eigen film het is geworden!

Trainer van het jaar

Voor Bureau 5 voor 9 hebben we videoregistratie van het ‘Trainen met IMPACT’ event verzorgd. Uit de gemaakte beelden is ook een korte impressie van de dag gemaakt.

De opleiding ‘Trainen met IMPACT’ is door trainer van het jaar Titia van der Ploeg speciaal ontwikkeld voor trainers en opleiders. Ze leren er de fijne kneepjes van het vak, zodat hun trainingen gegarandeerd succesvol zijn. In het filmpje tonen we de veelzijdigheid van de toegepaste werkvormen. Je ziet ook hoe interactief, leerzaam en gezellig de training was.

Reactie van de opdrachtgever: “Heel erg leuk, ik ben er superblij mee! Het verhaal is echt goed geworden. Vanaf het groene licht bij aankomst tot mijn hoofd aan het eind, echt leuk.” Zie de Trainer van het jaar in actie.

Alle lof voor Loof

Loof Training en Advies is een gerenommeerd trainingsbureau in Bergen met ruim 20 trainers. ‘Maar we hebben wel iets rebels’, zei de directeur. Dus zagen ze het niet-brave videoconcept dat we voorstelden meteen zitten. Zo vertellen Loof trainers iets over zichzelf, met een knipoog.

Loof zocht ook een manier om regelmatiger en op luchtige wijze bij (potentiele) klanten onder de aandacht te komen. En zo bedachten we al brainstormend het concept ‘Even stilstaan bij’.

We maakten verschillende intro video’s, werk gerelateerd en met een ‘hiccup’ aan het einde van het korte filmpje. We hebben voor deze serie filmpjes drie korte intro’s en een outro met call-to-action aan de klant opgeleverd, zodat het trainingsbureau zelf de met smartphone opgenomen video columns kan monteren aan de intro en outro. Zo ontstaat er een reeks van verschillende video’s over onderwerpen die aansluiten bij de onderwerpen van het trainingsbureau. Nieuwsgierig naar de intro’s?

Opleiding met baangarantie

Met deze film promoot Nimeto één van haar nieuwste vakopleidingen, een mbo opleiding voor banen in de vastgoed- en makelaardij sector: ‘Opleiding met baangarantie’.

Studiner

Heel dichtbij, op landgoed Zonheuvel konden we – in opdracht van STAP-dialoog en SBI formaat – met camera’s aan de slag om een nieuw fenomeen in beeld te brengen: een STUDINER.

Een dialoog tussen wetenschappers, visionairs, inspirators, bestuurders en andere professionals rond verschillende thema’s. Tijdens een dialoog aan tafel verbinden de deelnemers visie en praktijk met elkaar, tegen de achtergrond van de actualiteit. Gesprekken worden professioneel – volgens de STAP-dialoog methode – begeleid.

Wat zijn de ingrediënten van een resultaatgerichte dialoog? Een interessante spreker, samenwerkende mensen, professionele begeleiders, de STAP-dialoog methode en een gezellig diner.

Met de beelden van dit geslaagde event maakten we een promotievideo. Zo kan de organisatie aan de gang met het verder invoeren van STUDINERS. Zelf zien? Klik hier.

 

MENU