10 onmisbare tips voor video(marketing)

Geplaatst op 17 november 2016
10 onmisbare tips voor video(marketing)

Video als belangrijke trend

Frankwatching publiceerde onlangs het artikel over de 5 belangrijkste contentmarketingtrends in 2017. Het verbaasde ons natuurlijk niet dat video daar weer genoemd wordt. Frankwatching: “2017 lijkt het jaar te worden waarin het medium online écht een vlucht neemt. Het aantal videoviews op Facebook verachtvoudigde het afgelopen jaar en volgens de socialgigant is het nog maar een kwestie van jaren voordat het medium alleen nog maar uit video bestaat. Ook Cisco verwacht dat 75 procent van het totale internetverkeer van consumenten uit video zal bestaan.”

Klanten vinden met video?

Veel ondernemers zien wel dat video een interessante tool is, maar weten nog niet (goed) hoe zij dit in kunnen zetten. Vandaar dat PRezz onlangs tijdens een lunchbijeenkomst voor ondernemers de workshop ‘Klanten vinden met video: 10 onmisbare tips voor video(marketing)’ gaf.

Gouden Tip: Maak een video!

Waarom?

  • mensen kijken heel graag filmpjes
  • filmpjes zijn makkelijk te delen
  • 1 minuut video zegt meer dan…
  • je kunt je goed presenteren
  • je onderscheidt je van de concurrent
  • je wordt beter online gevonden.

In onze videoanimatie zie je de impact.

Tip 1: First things first

Een doeltreffende video begint met na te denken over het DOEL van je video. Wat wil je bereiken? Nieuwe klanten? Blije aandeelhouders? Bewustwording? Bepaal dan je DOELGROEP. Zijn dat jongeren? Zorgprofessionals? Schippers? En welk MEDIUM ga je inzetten? Website? Twitter? Beurs?

Tip 2: Creatief concept

Wees creatief, origineel, uniek. Een video starten met je bedrijfslogo en een shot van het pand met een pratend hoofd die in de bedrijfshal een monoloog ‘Al sinds 1953 maken wij…’ houdt? Mwah. Zie dit voorbeeld: Deur Financiële Diensten, waarin we vanuit de klant en zijn behoeften uitgingen.

Tip 3: One first impression

You never get a second chance to make a first impression. De online kijker besluit binnen een paar seconden of hij je video wegklikt. Begin dus met verrassend, pakkend, herkenbaar beeld. Voorbeeld: Nimeto – opleiding met baangarantie.

Tip 4: Less is more

Veel ondernemers denken: ‘Als ze dan toch een video maken, laten we alles over ons bedrijf erin zetten’. En daarmee dwalen ze af van een kernachtige boodschap. Een video is geen brochure!

Tip 5: More is less

Huh? In navolging op tip 4. Wanneer je meerdere doelen wilt bereiken (zoals promotie én kennis delen), graag verschillende doelgroepen aanspreekt (bedrijven én consumenten), of meerdere onderwerpen aankaart, maak dan een serie. Bijkomend voordeel is dat je die gespreid online kan inzetten. Zie als voorbeeld de serie van 16 video’s die we voor Ditare hebben gemaakt.

Tip 6: Vertel een verhaal

Raak en wees daarbij eerlijk, authentiek. Voorbeeld: ‘Reinstaat. Trots op alle medewerkers!’

Tip 7: Laat ze lachen

Humor in film doet het goed! Humor kan ook in de manier van monteren zitten. Of in een knipoog naar de doelgroep. En wat dacht je van een blooper als uitsmijter van je video? We hebben installatieprofessionals laten glimlachen.

Tip 8: Call-to-action

Okee. De kijker heeft je video bekeken. Wat wil je dat hij doet? Altijd, altijd, altijd een call-to-action. Op zijn minst je url!

Tip 9: Be budget-wise

Als je met een goede video een nieuwe opdracht van € 50.000 kan binnenhalen, waarom zou je dan niet investeren in een professioneel gemaakte video van € 2.000? Denk aan je ROI. Maar heb je een klein budget en grote ambities, dan zijn er ook tal van mogelijkheden. We denken graag creatief met je mee: voor Nimeto gingen we NIET naar Parijs…

Tip 10: Hoera, een video! En nu?

Zet je video op YouTube. Sluit het in op je website. Optimaliseer jouw YouTube kanaal en het filmpje zelf. Zet het vervolgens uit op je andere social media kanalen. En simpel: plaats een link in je e-mail handtekening. We bieden je een checklist en een E-book met alle ins and outs.

MENU