Jouw video in 7 stappen

Benieuwd naar onze werkwijze? In 7 stappen gaan we samen te werk om jouw verhaal om te zetten in een doeltreffende video. Van idee naar aflevering.

Stap 1: Kennismaking

Wat is het doel van je film, wie is jouw doelgroep, waar wordt de film vertoond? Wat is de huisstijl, wat is de tone-of-voice? Centrale vraag hierbij is: Wat wil je dat de kijker denkt, voelt en doet na het zien van de video? Het doel, de doelgroep en een creatieve insteek (storytelling) leiden naar een pakkend concept en verhaallijn.

Stap 2: Voorstel

Op basis van deze informatie maken we een project voorstel met een begroting en planning.

Stap 3: Concept en script

Na akkoord van het voorstel werken we in overleg het concept en het script (of scenario) uit. Het script wordt door ons gebruikt als uitgangspunt voor de opnames en montage en geeft alle meewerkende partijen een helder overzicht. Denk aan: het verhaal, personages, teksten, audio, maar – wanneer nodig – ook het perspectief van de camera en de duur van elk shot. Desgewenst werken we ook met een storyboard.

Stap 4: Filmopnamen en montage

We stellen het team samen (regisseur, cameraman, editor, animatiemaker, geluidsspecialist, componist, acteurs, presentator, voice-over, stylist, visagist etc.) passend bij het project en het budget. Aan de hand van het script gaan we filmen en monteren.

Stap 5: Presentatie

De eerste versie van de film wordt aan jou gepresenteerd. Bij voorkeur doen we dat in ons eigen bioscoopje in onze studio’s. Zo kunnen we direct afstemmen wat er eventueel aangepast moet worden. En dat kunnen we vaak ook al direct in de montagekamer uitvoeren.

Stap 6: Aanpassingen

Er volgt een controleronde waarin we de eventuele aanpassingen doorvoeren.

Stap 7: Oplevering

Na goedkeuring leveren we de finale film op via We Transfer of desgewenst op USB-stick, DVD of anders.

BONUS: Videomarketing

Na de oplevering van je videoproductie houdt onze service niet op. Wat heb je tenslotte aan een film die niet bekeken wordt? Je ontvangt daarom advies over het effectief inzetten van je film. Onze serie video tutorials ‘Kind kan de was doen’ is daar een onderdeel van.

Voorbeeld

Twee korte humoristische filmpjes gemaakt in opdracht van Installatieprofs (onderdeel van de Jaarbeurs) met als doel installatieprofessionals op de website te attenderen. Lees hoe we dit project hebben aangepakt.

MENU