Pas op! (Wo)men at work.

Geplaatst op 31 augustus 2015
Pas op! (Wo)men at work.

‘Een promotiefilm maken, hoe pak je het aan?’, worden we regelmatig gevraagd. Veel mensen denken dat de filmopnames het belangrijkste deel van de productie zijn. Mis. Er komt meer bij kijken. Zie als voorbeeld twee korte humoristische video’s die we onlangs hebben gemaakt.

 

 

De commercials – twee uit een serie van drie – laten installatietechnici trots zijn op hun vak. In de filmpjes leggen ‘Patty’ en ‘Ellis’ de installatieprofs dan ook flink in de watten. Deze serie hebben we in opdracht van Installatieprofs (onderdeel van de Jaarbeurs) ontwikkeld met als doel installatieprofessionals op de site www.installatieprofs.nl te attenderen.

Voorwerk = vuurwerk

‘Patty’ en ‘Ellis’ heten in het echte leven Ingrid en Susan. Voor deze serie zijn ze zorgvuldig – op basis van vele criteria – gekozen. Maar voordat ze op de set aan de slag konden, hadden we al het nodige voorwerk gedaan.

Zoals bij elke film begon dit project met een brainstorm. Het idee werd samen met de communicatieprofessional van Installatieprofs uitgewerkt. Wat wil je bereiken? Wie is je doelgroep? Hoe spreek je ze aan? Vervolgens ging de scenarist aan het werk. Ja, al wordt er in de films geen enkel woord gesproken, aan het script besteden we veel aandacht.

Intussen hebben we een filmploeg samengesteld (cameraman, regisseur, opnameleider en productieassistenten), de actrices en figuranten gecast, de locatie gespot en alle rekwisieten geregeld.

Actie!

Op de filmdag zelf is het altijd een drukke bedoening. Bij de opnames voor de Installatieprofs zaten we eerst aan de taart (er was er een jarig hoera hoera) en konden regie, cameraman, productieteam en de actrices het script en de planning nog eens doorspreken. Om tien uur: draaien maar! Een goede voorbereiding is het halve werk: het was een spetterende dag, met prima teamwerk. Zie ons in actie:

PRezz - promotievideo - IP backstage

Finetuning

Dan gaan onze editors aan de slag. Alle beelden ‘spotten’, juiste muziek kiezen en daar de beelden op monteren, kleur- en beeldcorrecties, geluidsbewerking, een animatie toepassen enz. Totdat we helemaal blij zijn met het eindresultaat.

Tamtam

Films klaar. En dan? Hoe zorg je ervoor dat je films bekeken worden? Lancering, tamtam en zoekmachine optimalisatie – daar helpen we onze klanten ook mee.

Drie tips

Denk je ook aan een video(serie) voor je marketing? We hebben een paar tips:

  • Een goede voorbereiding is het halve werk: het maakt dat de draaidag en de montage lekker soepel verlopen.
  • Je kunt geld besparen door een aantal zaken zelf te doen, denk bijvoorbeeld aan het aanleveren van teksten, het regelen van de rekwisieten, acteurs en locatie.
  • Wat heb je aan films die niet bekeken worden? Bedenk vooraf hoe je de video’s gaat promoten. We hebben je veel te bieden voor een doeltreffende online strategie.
MENU