Je overweegt het om voor jouw organisatie video’s in te zetten? Goed plan!

Wist je dat bijna de helft van website bezoekers helemaal niets leest? Informatie in de vorm van tekst wordt vooral gescreend en snel weggeklikt. Film is de meest effectieve manier om jouw doelgroep te bereiken. Het is persoonlijk en verhoogt het vertrouwen in jou en jouw bedrijf. Google, YouTube en social media stimuleren het gebruik van video en plaatsen het hoger in de feed en zoekresultaten. Dit verbetert jouw vindbaarheid en bereik enorm.

Een video waarin een professional een kijkje achter de schermen geeft is zeer effectief

  1. We zien een enthousiaste medewerker die een tipje van de sluier oplicht, wat de film interessant en authentiek maakt.
  2. Video’s zijn makkelijk te delen, waardoor ze snel bij de doelgroep komen en veel mensen bereiken.
  3. Door video’s regelmatig te delen, vergroot je de naamsbekendheid van je organisatie, kennis over jouw diensten, als ook inzicht, begrip én sympathie voor dit vakwerk.
  4. Het maken van de video kan voor jouw medewerkers een manier zijn om te oefenen in hun presentatie en trots te delen waar ze goed in zijn.
  5. Door inzet van collega’s blijft de financiële investering beperkt. 

Hoe maak je zelf professionele films?

De vraag is dus niet of, maar hoe je video inzet. Hoe bereik je en hoe raak je jouw doelgroep? Een filmpje met een mobieltje opnemen kan natuurlijk iedereen, maar een doeltreffende video vergt meer kennis en vaardigheden. Het is zeker de moeite waard om je daarin te verdiepen, want ook met een smartphone kun je effectieve video’s van een verbluffende kwaliteit maken.

PRezz heeft een speciale maatwerk training voor dienstverleners ontwikkeld. In deze training leiden wij een geselecteerde groep medewerkers op tot filmmakers. We leren ze om filmpjes te maken binnen een specifiek format, waarbij het concept speciaal voor de organisatie is samengesteld.

Binnen één dag nemen we de hele filmproductie door: van plan en concept naar professionele filmopnames en montage met een gratis app. Eerst bereiden we alles voor: wat is jouw doel en wie wil je bereiken? Wat is het verhaal van jouw bedrijf? Welke boodschap moet blijven hangen? Hoe kom je in beeld? En wat moet de kijker na het zien van jouw filmpje denken, voelen en doen?

Met een goed doordacht plan bespreken we filmtechnieken, compositie, licht en geluid. Iedere deelnemer gaat actief aan de slag met zijn eigen smartphone. Na afloop weten de deelnemers hoe ze een video kunnen maken die de aandacht trekt, de juiste kijkers aanspreekt en waarmee ze hun doel bereiken.

Natuurlijk wil je ook dat jouw video’s goed bekeken worden. Maar hoe bereik je het beste jouw doelgroep? We leren je jouw films op je website, videoplatformen en social media optimaal in te zetten en te promoten.

Cadeau voor jouw team

Deze training is een teamuitje: functioneel én fun! Met elkaar een training volgen is leuk, inspirerend en verbindend. Het is gezellig om samen op pad te zijn (zeker in een bioscoop en filmstudio) en een gezamenlijk doel te hebben.

Dankzij de training kunnen medewerkers de volgende dag al doelgericht en zelfverzekerd aan de slag. Zo kan er regelmatig een nieuw filmpje gedeeld worden, steeds over een ander aspect van het bedrijf en de dienstverlening.

Wat leer je precies?

Het maken van een film verloopt volgens een aantal vaste stappen. We begeleiden de deelnemers tijdens alle stappen van het traject. Ze leren heel veel, maar onze werkwijze is ook lekker praktisch. Gewoon doen!

Plan 
• Doel en doelgroep
• Concept
• Verhaal
• Storyboard
• Script
• Figuranten (en AVG)
• Call to Action

Filmopnames
• Filmtechnieken
• Compositie en camerastandpunt
• Stabilisatie en statieven
• Licht en lampen voor de smartphone
• Geluid en verschillende microfoons
• Instellingen op de camera van je smartphone
• Praktische filmtips

Montage
• Montage apps
• Editing stap voor stap
• Passende muziek
• Teksten
• Speciale effecten
• Ondertiteling
• Alternatieve apps

Videomarketing
• Welke media en kanalen kun je gebruiken, hoe en wanneer?
• Waar moet je aan denken bij het uploaden van een video?
• Hoe optimaliseer je video’s voor de zoekmachines?
• Hoe kies je de juiste trefwoorden, tags, titels, omschrijvingen en ‘thumbnails’?
• Wat heb je aan de afspeellijsten en ondertiteling?
• Hoe helpen de statistieken in verdere optimalisatie?
• Hoe zet je YouTube kanaal op en hoe richt je het in?

In alle fases krijg je ook inspirerende voorbeelden, praktische tips en je hoort wat veelgemaakte fouten zijn.

Stappenplan

Strategie
Bij de start van het traject bepalen we eerst in nauw overleg met jou een heldere strategie voor de video’s. Wat is het doel? Wie is de doelgroep? Welke type video’s wil je inzetten? Wat zal het beste voor jouw organisatie werken? Via welke kanalen worden de video’s gedistribueerd?

Format
Om de uniformiteit te behouden, ontwerpen we een format, waarbinnen de films worden gemaakt. Dit format dient dus als standaard voor alle video’s. We stemmen alle details af: dezelfde opbouw, verhalen, huisstijl elementen en een doeltreffende Call to Action.

Filmteam
We trainen een groep medewerkers, die zichzelf aanmelden of worden gevraagd. Het heeft de voorkeur dat de werknemers binnen verschillende werkvelden of op verschillende (typen) locaties actief zijn.

Werkboek
Na de training ligt er een werkboek voor alle deelnemers klaar. Hiermee kunnen ze zelfstandig stap voor stap films voorbereiden, opnemen en monteren, conform het format. Het werkboek bevat een toolkit, bestaande uit checklists en diverse sjablonen: storyboards, scripts, portretrecht formulieren etc.

Optioneel

Accessoires
De camera en microfoon bij de gemiddelde smartphone zijn tegenwoordig van een zodanige kwaliteit, dat deze uitstekend te gebruiken zijn om de films op te nemen. Hierdoor blijft het produceren van de films laagdrempelig en hoeft er niet te worden geïnvesteerd in kostbare apparatuur. Het gebruik van sommige accessoires verbetert de kwaliteit van de opnames. Speciaal voor het filmteam kunnen we een ‘Film kit’ van betaalbare randapparatuur samenstellen.

Voorbeeld film
Voor de deelnemers is een voorbeeld film een handig hulpmiddel. Samen met een stappenplan en een toolkit om een dergelijke film te maken, heb je dan een concreet voorbeeld als referentie. Indien gewenst maken we tegen meerprijs een voorbeeldfilmpje. De kosten zijn afhankelijk van de wensen en het format.

Montage uitbesteden
Montage is erg leuk om te doen, maar het kan veel tijd kosten. Je kunt er daarom ook voor kiezen om de montage door ons te laten verzorgen. Het filmteam maakt de opnames, wij monteren de video’s. Wij zorgen ervoor dat elke film dezelfde uitstraling heeft, bewaken het concept, de huisstijl en muziek keuze.

Videomarketing
Je wilt natuurlijk dat potentiële klanten jouw video’s zien en dat je hoger in de zoekmachines komt. Wat heb je immers aan films die door jouw doelgroep niet bekeken worden? Maar hoe bereik je het beste jouw doelgroep? We werken een strategie voor de distributie uit en leren je jouw films op je website, videoplatformen en social media optimaal te plaatsen. Waar moet je daarbij aan denken? Hoe kies je de juiste trefwoorden, beelden, titels en omschrijvingen?

Waar?

In de leuke bioscoop van PRezz videoproductiehuis in Doorn of op jouw locatie.

Interesse?

Met alle zorgvuldigheid en plezier gaan we voor je aan de slag voor een passende, resultaatgerichte en interactieve training. Mail ons voor meer informatie.

Andere workshops.

Dit zeggen deelnemers over de trainingen:

Hoe maak je van een verpleegkundige een goede vlogger? Samen met Monika hebben wij vanuit een geheel nieuw perspectief gekeken, hoe wij de zichtbaarheid van de VAR kunnen vergroten. Met Barack Obama als prachtig voorbeeld, hebben we aansprekende scripts geschreven. Met de vakkundige en praktische tips van Monika is dat goed gelukt. Met alle aangereikte kennis en tools kunnen wij nu verder. Dank voor je hulp en je gastvrijheid!

Myra Lith – coördinator Bedrijfsvoering Zorg Prinses Máxima Centrum

Ik heb met veel plezier de trainingen ‘Filmen met je smartphone’ en ‘Hoera een video! En nu?’ gevolgd bij PRezz. Met mijn achtergrond in marketing en communicatie dacht ik al het één en ander te weten over videomarketing, maar wat werd ik blij verrast. Monika is een videoprofessional in hart en nieren. Ze geeft ontzettend veel tips en praktische handvatten. Haar creativiteit en enthousiasme werken aanstekelijk. Waar ik video in eerste instantie niet voor mijn eigen bedrijf wilde inzetten (ik ben tenslotte tekstschrijver) zie ik nu de absolute meerwaarde om dat wel te doen. En ik heb er dankzij de trainingen hartstikke veel zin in ook!

Claudia Verbree – Juffrouw Rood

De workshop ‘Films maken met je smartphone’ was voor mij een eyeopener. Verrassend om te merken dat je met hele eenvoudige middelen al een leuk wervend of onderhoudend filmpje in elkaar kunt zetten. En dat allemaal in één avond. Zelfs mij lukt het! Natuurlijk was het wel even doorwerken, maar aan het einde van de avond kon ik mijn eigengemaakte film met een verhaal laten zien.

Babs Bouwman – Communicatie & Tekst

Ik heb de workshop ‘‘Films maken met je smartphone’ gevolgd en WOW!!! Wat ging er een wereld voor mij open. Echt gaaf! Je bent een gepassioneerde professional en weet op mooie wijze anderen te enthousiasmeren voor jouw mooie vak. Zoals in een echte film klopt alles bij jou. Het script, de regie, je mooie locatie, ervaring en expertise, en natuurlijk niet te vergeten je lekkere popcorn in jawel… jouw mooie bioscoop. Bij jou voelen mensen zich gezien, begrepen en welkom. Wat een feest! Je leert mensen niet alleen filmen en monteren, maar helpt hen ook met het juiste advies over de uitrusting, materialen en software. Je hebt een hoge service en bent erg flexibel.

Eugène Kuisch – U-Town

Professioneel filmen met je smartphone, nu kan ik het ook. Tijdens de workshop leer je zowel de basis elementen als de fijne kneepjes van het vak. Leerzaam, vakkundig en in een professionele setting. Absolute aanrader voor iedereen die video zakelijk wil inzetten.

Judit Bos – Foret geeft richting

De workshop ‘Films maken met je smartphone’ is mij erg goed bevallen. Het enthousiasme en de grote hoeveelheid aan kennis van Monika weet ze op een goede manier over te brengen, waardoor je de basis weet om er zelf mee aan de slag te gaan. Niet alleen hoe je een video zelf maakt, maar ook laat ze je goed nadenken over welk verhaal je wilt vertellen en welk doel je wilt bereiken.

Astrid van de Nieuwenhof – Aranea Advies

In een sfeervolle ambiance van de bioscoop van PRezz videoproductiehuis in Doorn werden we meegenomen in het verhaal van Monika hoe je snel, eenvoudig en professioneel een film kan maken met je smartphone. Inclusief alle tips en trucs. Tijdens de workshop kreeg je ook nog de gelegenheid om zelf een filmpje te maken en te bewerken. Het was erg leuk om te doen en ik kan deze workshop zeker aanbevelen.

John Steenbergen – Steenbergen Facility

Het was een succes. Zoals we van Monika gewend zijn, had ze alles keurig voorbereid en er ging een wereld voor me open. Ik heb die avond veel geleerd. Je bent perfectionistisch in de positieve zin, hulpvaardig en geduldig. En je hebt heel veel kennis van filmen. Filmen zit je in het bloed. Bij wat voor een activiteit je ook bent, je bent altijd met filmen bezig, zowel privé als zakelijk. Als er iemand is die ik aan kan bevelen als het gaat om het maken van films, dan is het Monika.

Francien van der Wardt – Gendi Design

Hoe leuk is het om met de medewerkers een workshop ‘Films maken met je smartphone’ te volgen? Ik kan je verzekeren: dat is erg leuk! In een door Monika in haar bioscoop tot in de puntjes verzorgde avond hebben we geleerd, gelachen en (ongemerkt) aan teambuilding gedaan. In groepjes verdeeld hebben we onze eigen korte films gemaakt, geëdit en vertoond. Monika is in staat om je op een leuke manier precies die kneepjes van haar vak bij te brengen waar je als goedwillende amateurfilmer wat aan hebt. Dank voor een heel leuke en leerzame avond. Je hebt er 16 ambassadeurs bij!

Geert-Jan Brouwer – Van Luin Assurantie Groep

Ik had zelf al ervaren hoeveel meer bereik ik had als ik een video op social media plaatste en hier wilde ik meer mee gaan doen. Een hartelijk ontvangst en de popcorn stond klaar. Monika legde alles stap voor stap uit en liet ook alle accessoires zien die we kunnen gebruiken. Het is heel leuk om Monika met zoveel enthousiasme en passie te zien vertellen. Daarna gingen we in groepjes de video’s op te nemen en onder begeleiding monteren. Waar ik had verwacht dat het heel ingewikkeld zou zijn, bleek het erg eenvoudig en hadden we in korte tijd leuke video’s. Ik was verrast en enthousiast!

Je moet er wel even de tijd voor nemen, maar door de heldere stappenplan van Monika is het eenvoudig om een video te maken. Ik kan de workshop ‘Films maken met je smartphone’ van harte aanbevelen en ik zie uit naar de workshop ‘Hoera, een video! Wat nu?’ in november, waar ik ga leren wat ik allemaal kan met een video.

Thea de Velde Harsenhorst – Stralend Jezelf

We zijn zeer tevreden over de workshops ‘Films maken met je smartphone’ en ‘Hoera, een video! Wat nu?’. We hebben handige kennis opgedaan én een leuke avond gehad. Ik kan iedereen van harte aanbevelen om bij PRezz deze workshop te volgen, hartelijk dank voor deze inspirerende avonden en voor de extra informatie die we als toegift op de workshops hebben gehad.

Sonja Koster – Mindsign

Ik vond het een heel plezierige en leerzame workshop. Jouw uitleg en aanpak zijn helder en praktisch! Het was echt lollig om met twee andere mensen die je helemaal niet kent een script te maken, het te draaien en acteren in mijn geval. Het smaakt naar meer!

Ine van Emmerik – Extravaleren

Met ongeveer 1.400 medewerkers en 600 vrijwilligers levert Sherpa diensten aan cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Op de Sherpa Parade, een vierdaags evenement, waarin veel vernieuwends voor zowel cliënten, vrijwilligers, familie en begeleiders wordt georganiseerd, hadden we deze keer als thema: ‘ontwikkel je talent’. Monika heeft er haar workshop ‘Films maken met je smartphone’ gegeven. Heel erg origineel en op eigen wijze gaf zij hier invulling aan, natuurlijk met popcorn en een uitnodigende lach. Monika had totaal geen moeite om te schakelen in de verschillende niveaus van deelnemers van de workshop. Of iemand nu wel of niet bedreven was met de smartphone, Monika haakte in op ieders niveau en verrijkte dit kennisniveau op haar eigen manier. Zij heeft een talent om snel een nieuwe ingang te bedenken om iemand iets te leren. Dat zij zo flexibel is, was enorm fijn. Ik kan Monika van harte aanbevelen, zowel de workshop ‘Films maken met je smartphone’ die zij in haar bioscoop geeft, als op locatie, zoals bij Sherpa.

Hanna IJlst – Sherpa

De kennis die Monika heeft en haar enthousiasme voor haar vak brengt zij over in haar workshops. Ik heb niet alleen geleerd om een filmpje te maken, maar ook om een goed plan erbij te maken en alles op een professionele manier aan elkaar te koppelen. Monika is zeer gedreven en maakt de workshops zo persoonlijk mogelijk, zodat de cursisten er het meeste uit halen. Wil je meer doen met videomarketing, maar vind je het moeilijk om te starten? Laat je begeleiden en inspireren door Monika.

Marleen de Kok – Gewoon Gewoon

Als pitchcoach maak ik sinds Corona heel veel pitchvideo’s. Ik help dan niet alleen de pitch schrijven maar neem ‘m ook op. Maar ja, ik ben pitchcoach, geen filmmaker. Gelukkig is Monika Knottnerus dat wel en geeft zij de workshop ‘Films maken met je smartphone’. Die heb ik gevolgd. Een workshop boordenvol praktische tips. Zoals: hang een smiley onder de cameralens zodat je weet dat je daar moet kijken. Kies een editing app die ook goede muziekjes heeft. Schrijf eerst een script. Ik vond het zo goed dat ik over twee weken naar haar vervolg workshop ga: ‘Hoera een video! En nu?’ Mijn tip: Als jij ook weleens video’s maakt met je smartphone, schrijf je dan gelijk in.

Esmeralda Kleinreesink – De Pitchcoach

Een workshop bij Monika is een bijzondere ervaring! In haar bioscoop – met popcorn! – geeft zij een interactieve presentatie waarin volop ruimte is voor vragen en ideeën. De insteek is lekker praktisch. Je kunt direct met alle tips en tricks aan de slag, mede door het erna geleverde e-book. En, ook niet onbelangrijk, de koffie is heerlijk!

Monique Donga – MDOrganized

Ik vond het een inspirerende workshop. Het heeft mijn visie van video’s positief veranderd. Dank daarvoor, ik zal je zeker aanbevelen!

Edo van de Ven – Copper Design

Hartelijk dank ook voor een leuke en inspirerende training. Het is mooi om te zien hoe jij uiteindelijk vanuit je passie voor films zo’n mooi bedrijf hebt opgebouwd!

Jurrien Baretta – Retta

Ik heb veel geleerd! Direct na de workshop een filmpje gemaakt en meer reacties op mijn social media bericht gekregen dan normaal. Nu al drie aanmeldingen voor mijn opleiding en twee voor januari.

Patty Jongemaets – Dolfijnwellness

MENU