PRezz - wat kost een film

Eén van de eerste vragen die men ons stelt is vaak: “Wat kost een film?” Een begrijpelijke vraag.

Bungalow, villa of kasteel?

Het antwoord erop is wat minder eenvoudig. Net zo min als een antwoord op “Wat kost een huis?” Ben je in de markt voor een bungalow of een villa?

De verschillende elementen (denk aan onder andere: aantal camera-uren, verschillende locaties, gebruik studio, green screen, acteurs of figuranten, etc.) bepalen het totaal van de berekening. Zie de verschillende elementen maar als bouwstenen.

Ook de montage is afhankelijk van meerdere factoren:

 • Green screen gebruik kost iets meer tijd in de montage.
 • Wil je een intro? Outro?
 • Wil je jouw huisstijl terugzien in de video? Hoe? Eenvoudig of geanimeerd?
 • Komen er teksten in beeld en zo ja, hoeveel? Eenvoudig of geanimeerd?
 • Illustraties en animaties. Het aantal en complexiteit?
 • Muziek – rechtenvrij of special gecomponeerd? Eén track of meer? Alleen onder de intro/outro of onder de hele video?
 • Welke Call to Action zet je in? En hoe geef je het vorm?

En weet je precies wat je wilt? Heb je al het concept, een script en alle teksten? Zijn de locaties geregeld en jij gaat zelf voor de camera staan? Dat scheelt. Anders helpen we je er graag mee. Dankzij marketing & communicatie achtergrond denken we met je mee over de juiste, sterke boodschap en hoe je die in een korte video doeltreffend kunt neerzetten met de juiste Call to Action. We zoeken daarbij de beste vorm voor jouw boodschap en doelstellingen, bedenken we originele invalshoeken en verhaallijnen. Zodat de film ook leuk is om naar te kijken.

Vanaf € 300 kunnen we voor je aan de slag met de camera. Het totaal van de gemiddelde productie ligt tussen € 1.000 en € 5.000. Maar we realiseren ook producties van € 30.000 (waarin we in verschillende Europese landen hebben gefilmd). Je kunt ook voor een budget oplossing kiezen: als je in het bezit bent van goede foto’s, animeren we ze voor jou tot een prima video, voor € 375  (zie een voorbeeld van een promotiefilmpje gemaakt van foto’s).

Noem jouw budget en vraag naar de mogelijkheden

Doeltreffend

PRezz denkt vanuit je communicatie- en marketingdoelen. Wat is je doelgroep, wat zijn je doelstellingen van je film. Wij houden altijd de vraag voor ogen: Wat wil je dat de kijker, na het zien van jouw film, doet of denkt?

Budgetdenken

Voor bijna elk budget is een video te maken. We denken mee en zoeken naar slimme, leuke en passende oplossingen. Bijvoorbeeld:

 • Het is niet altijd nodig een professionele acteur of voice-over in te huren. Je kunt hier bijvoorbeeld ook uw medewerkers voor inzetten. Ook goed voor de betrokkenheid in uw organisatie.
 • Natuurlijk zouden we het spannend vinden om met onze parafilmer je bedrijf vanuit de lucht op te nemen. Of is het belangrijk dat er een boortoren, het Vrijheidsbeeld of een mijnwerker in beeld komt? Vaak is er ook bruikbaar stockmateriaal beschikbaar en in je film te monteren. Soms kan animatie een goedkoper alternatief zijn.
 • Wij selecteren onze filmprofessionals binnen een straal van 30 km van de filmlocatie. Dat scheelt tijd en kilometers. Ook buiten Nederland beschikken wij over filmprofessionals.
 • Andersom kan ook: je geeft je budget aan. Wij geven aan welke mogelijkheden er dan zijn voor het maken van een video. Voor ons blijft het maken van een doeltreffende film altijd voorop staan.
MENU