Personeelstekorten in de zorg

De zorg is een van de sectoren met de grootste personeelstekorten: er staan momenteel ruim 60.000 vacatures open. Het probleem is nijpender dan ooit en het wordt steeds lastiger om personeel te vinden.

Om doktersassistenten en triagisten aan te trekken hebben we voor huisartsenzorg in de regio Noord-Kennemerland een video gemaakt ‘Beleef de dag van Leonoor, doktersassistente’.

Vacature video’s

Uit onderzoeken blijkt namelijk dat het gebruik van video zeer effectief is:

  1. Video zorgt voor betere vindbaarheid van je vacature. Google indexeert een video 53 keer hoger dan tekst.
  2. Mensen houden van films. 60% van de internetgebruikers wil liever een video kijken dan een tekst lezen.
  3. Er is 96% meer kans dat een prospect op een website doorklikt als deze een video bevat.

Storytelling in de vacature video

Een film werkt het beste wanneer het een verhaal vertelt. Een concreet verhaal van een persoon die we herkennen en met wie we ons kunnen identificeren. Het spreekt de emoties aan, creëert betrokkenheid en raakt de kijker.

Voor zo veel mogelijk authenticiteit is de video in documentaire stijl gemaakt. We volgen een echte doktersassistente tijdens haar werkdag, van ’s ochtends vroeg (nog thuis) tot de avond. Leonoor vertelt over haar werk. Over de werkzaamheden, uitdagingen en successen. We zien haar dagelijkse activiteiten: gesprekken met patiënten, medische handelingen en overleggen met collega’s. Je krijgt een beeld van de verschillende werkzaamheden van de doktersassistente en een kijkje in de keuken van de praktijk.

Leonoor benoemt haar persoonlijke eigenschappen en competenties, waardoor de kijker een duidelijk beeld krijgt van de vaardigheden en kwaliteiten, die je voor dit werk nodig hebt.

Opbouw, toon en uitstraling

De gevarieerde opbouw, waarin alle aspecten van het beroep aan bod komen, zorgt ervoor dat de video interessant is voor de doelgroep: mensen die overwegen om deze opleiding te volgen en afgestudeerden op zoek naar een baan.

Het is belangrijk om in de film de juiste toon te vinden. We gebruiken heel bewust lichte beelden en frisse kleuren voor de positieve, optimistische uitstraling. Dankzij een compact, to-the-point verhaal en vlotte montage is de video dynamisch, kort en bondig. Doktersassistente en haar collega’s komen toegankelijk, authentiek en sympathiek over.

Beleef de dag van Leonoor, doktersassistente

 

MENU