Voor een administratieve dienstverlener in de zorg hebben we een bijna 5 minuten durende film gemaakt, die tijdens een congres in Beeld en Geluid voor hun ketenpartners werd vertoond. Zo gaven ze op een boeiende manier het thema van de dag aan.

De film had meerdere doelen:
1) Zorgen dat de ketenpartners zorgvuldiger en tijdiger hun gegevens invullen. Minder fouten in de facturen naar de eindklant.
2) Uitleggen hoe het proces binnen de organisatie verloopt en een kijkje achter de schermen te bieden.
3) De dynamiek van de organisatie in beeld brengen.

Wij hebben ervoor gekozen om niet met een bestraffend vingertje op de fouten te wijzen, maar om uit te gaan van een positieve boodschap: ‘voor wie doen we het eigenlijk?’ en ‘fijn als alles in orde voor de klant is’.

Om de eindklant een gezicht te geven tonen we ‘mevrouw Van den Berg’ en – aan het einde van de film – nog een paar heel concrete cliënten van onze opdrachtgever en zijn ketenpartners. 

Voor de dynamiek van het bedrijf hebben we de dynamiek van de cijfers een rol gegeven. De vele kantoorruimtes van de dienstverlener zijn gevuld met medewerkers met headsets, die bijna geruisloos miljoenen klanten bedienen en dagelijks vijfduizend telefoongesprekken voeren. De film is zo enthousiast ontvangen dat we het jaar erop een vervolg maakten, met opnieuw ‘mevrouw Van den Berg’ in de hoofdrol.

Als pauzefilm van het congres hebben we een programma gemaakt,  waarin inwoners uit heel Nederland geïnterviewd werden over de zorg, met als inspiratie het tv programma De Bloemenstal. Deze film werd op grote schermen tijdens de pauzes vertoond.

MENU