“Een begrafenis, dat is zo zwaar en verdrietig!”, hoort Chantal Greeven vaak als zij vertelt dat ze uitvaartstylist is. We kennen het allemaal, iedereen in zwart en tranen, cake of bitterballen erbij.

Een uitvaart kan persoonlijk, prachtig en onvergetelijk zijn. Hoe mooi zou het dan zijn om een laatste mooie herinnering te hebben aan je dierbare in de vorm van een uitvaartvideo?

Chantal Greeven creëert hiervoor de sfeer en de inhoud van een afscheid. Bij een opdracht gaat zij uit van het leven van de overledene en de wensen van de nabestaanden. “Het is belangrijk dat mensen zich goed voelen op een plek. Want dáár start de rouw al. Een prettige ruimte met een gevoel van thuiskomen geeft net iets meer de zachte kant van het verdriet.” En daarmee doelt Chantal niet op zachte kleuren en strikken in een lint. “Als zwart favoriet was, dan mag dat ook terugkomen in de aankleding. Ieders geschiedenis doet er toe. Dat kun je laten terug laten komen in alles wat met het afscheid te maken heeft. De kaarten, de bloemen, de gedekte tafel na afloop, de kaartjes met een kleine herinnering eraan om uit te delen. Zo wordt de aankleding een deken van troost waar iedereen zich goed bij voelen kan.”

“Ik luister, voel en kijk met mijn hart en daar begint mijn inspiratie voor de juiste look and feel,” aldus Chantal.

Zie als voorbeeld uitvaart styled shoot van Sam. De foto’s vertellen het afscheid van baby Sam, overleden met 40 weken in de buik van zijn moeder.

 

De uitvaart is in scene gezet in samenwerking met uitvaartleveranciers en figuranten:

Ontwerp, styling en productie: www.chantalgreeven.nl

Fotografie: www.marttonfotografie.nl

Drukwerk: www.aagjeontwerp.nl

Draagmand en kleding baby: www.sterrenkindje.nl

Afscheidszorg: www.ima-afscheidszorg.nl

Uitvaart vervoer: www.uitvaartbakfiets.nl

Troost en steun kind: www.koffertjetroost.nl

Geboorte en rouwkunst: www.facebook.com/bijzonderemomenenkunst

Figuranten: www.rivcasting.nl

Catering: www.tea-lounge.nl

En de film natuurlijk door: www.prezz.org

MENU