Nu de wolf op steeds meer plaatsen in Nederland van zich laat horen, wordt Irene van Eijk, wolvenexpert en auteur van het boek ‘Wolven krijgen geen burn-out’ regelmatig gevraagd om haar licht over bepaalde wolvenkwesties te laten schijnen.

Zo werd ze laatst weer eens benaderd; iets of iemand had een boodschap achtergelaten. Of zij de vondst even wilde komen verklaren. En zo zat zij ineens middenin de uitzending.

Vers geperst, of toch niet helemaal?

Om deze uiterst serieuze boodschap over te brengen, is gebruik gemaakt van minder serieuze middelen. Het betreft hier geen echt nieuwsitem en de bijzondere vondst is bijzonder goed nagemaakt.

 

Waarom krijgen wolven geen burn-out?

Nadat er in Drenthe, Brabant en op de Veluwe wolven zijn gesignaleerd, lijkt het er op dat er zich nu ook wolven gevestigd hebben op een bedrijventerrein. Irene van Eijk, wolvenexpert en auteur van het boek ‘Wolven krijgen geen burn-out’ was ter plaatse. Wat blijkt? De drol is door een medewerker van het bedrijventerrein gevonden.

De wolf is natuurlijk al een tijdje gevestigd in Nederland, maar nog niet eerder waren ze zo dicht bij kantoren gezien.

Het is wel duidelijk dat de uitwerpselen van een wolf zijn, want ze bevatten haren, botresten en hebben een sterke geur. Een medewerker van het researchcentrum in Wageningen heeft een monster genomen om het te onderzoeken.

Waarom zou een wolf een boodschap als deze juist op deze plek achterlaten? Wij mensen hebben het natuurlijk altijd hartstikke druk, we moeten en willen ontzettend veel en daardoor vergeten we soms aandacht te besteden aan de dingen die er echt toe doen in het leven.

Misschien is dat wel de boodschap die de wolf ons wil geven? Mensen, doe het wat rustiger aan en besteedt aandacht aan de juiste dingen.

Werkstress is al jaren beroepsziekte nummer één, de werkdruk is ontzettend hoog in Nederland en daardoor vergeten leidinggevenden soms aandacht te geven aan het individu achter de medewerker.

Wolven kunnen aan de uitwerpselen van een andere wolf de gemoedstoestand bepalen. Bij mensen is die output natuurlijk veel minder duidelijk, daarom is het belangrijk dat leidinggevenden contact houden met hun medewerkers en als een medewerker op de juiste plek zit, plezier heeft in zijn werk is dat goed voor de sfeer en dat komt ook de gezondheid ten goede.

We hoeven ons absoluut geen zorgen te maken dat de wolf zich hier vaker zal laten zien. Een wolf zoekt de mens niet op, hij mijdt ze ook liever. Maar dat betekent overigens niet dat wij hen moeten mijden, zeker niet het gedrag, want we kunnen heel veel van ze leren.

MENU