5 redenen om géén video te maken

Geplaatst op 17 april 2014

84% van de marketeers twijfelt er niet aan dat online video de komende jaren een belangrijker onderdeel wordt van eigen digitale strategie (onderzoek NRC Media). Maar wat blijkt: veel bedrijven denken wel over een video, maar gaan (nog) niet tot actie over. Wij vroegen naar de redenen bij verschillende ondernemers.

Reden 1: Ik heb geen idee wat ik in een video moet laten zien.

Heerlijk! Krijgen we (bijna) carte blanche om het script te mogen schrijven? We helpen je heel graag de ziel van je bedrijf doeltreffend in beeld te brengen.

Reden 2: Ik sta niet graag voor de camera.

Hoeft niet. Het is prima mogelijk een video te maken zonder dat je zelf in beeld komt. Sterker nog: we raden een ‘pratend hoofd’ eerder af. Er zijn legio andere manieren te bedenken. Animatie is er één van. En nog iets: we kunnen je er ook heel goed in begeleiden.

Ilse is zo iemand. “Ik wil wel een video, maar liever niet zelf in beeld.” Gelukkig heeft ze prachtige foto’s van de resultaten van haar werk: interieurontwerpen in opdracht van de zakelijke markt. Daarmee konden we een inspirerende video maken:

Reden 3: Oh nee, daar heb ik geen budget voor.

Heb je een aantal mooie foto’s? Dan kunnen wij die dynamisch monteren tot professionele video. Al voor € 295,- kun je toch profiteren van de voordelen die videomarketing je biedt.

Reden 4: Ach, wie gaat er dan naar kijken?

Als we je film bij je afleveren, helpen we je ook met de marketing ervan. O.a. met duidelijke instructievideo’s. Als je wilt, kijkt de hele wereld straks naar je.

Reden 5: Nu niet, misschien later.

Wat zonde. Wist je dat je met een video op je website en op YouTube beter gevonden wordt in de zoekmachines en dat bedrijven met een video als professioneler worden beschouwd en een hogere conversie hebben? Kijk anders even wat je concurrent doet.

En wat is jouw reden om geen video te maken? Wij zijn benieuwd. Plaats je reactie op onze Facebook pagina of mail ons.

MENU