Lang leve de bloopers!?

Geplaatst op 28 juni 2014

Voor Blooming trainingsbureau maakten we een serie video’s, waarin alle medewerkers zichzelf kort introduceren en de belangrijkste trainingen presenteren. Bij het afleveren van de films hebben we, als bonus, een compilatie van de bloopers meegeleverd. Chapeau voor alle medewerkers, want in de daadwerkelijke films doen zij uitstekend en passievol hun verhaal.

 

Commercials

Als je op teevee naar commercials kijkt, zie je in bijna alle gevallen acteurs die keurig betaald worden voor hun acteerprestaties. Nikki van Passel ontvangt ca. 4000 euro per Vifit commercial. Lieke van Lexmond zou per Zalando spotje 50.000 euro bijschnabbelen en Harry Piekma, ’s Neerlands bekendste supermarktbedrijfsleider ontvangt jaarlijks een salaris van tegen de Balkenendenorm.

Bedrijfsvideo

Terug naar de bedrijfsfilm. In 9 van de 10 gevallen werken we met medewerkers van het betreffende bedrijf of met vrijwilligers op de set. En waarom ook niet?

  • Het is goedkoper dan werken met acteurs.
  • Je geeft zo het juiste, persoonlijke beeld van je bedrijf.
  • Het verhoogt de betrokkenheid van je medewerkers.

Promotiefilm in première

Wij genieten ervan om vrijwilligers op de set te begeleiden. Dat bewijst wel deze film die we gemaakt hebben voor het Diakonessenhuis. Alle acteurs zijn vrijwilligers of medewerkers. En wat hebben ze het goed gedaan!

 

De website met de film voor fondsenwerving is deze week gelanceerd. Kijk op www.diakonessenhuis.nl/huiskamer voor meer info. Misschien heb je wel interesse in het donateursgala in november of de veiling om de huiskamer te realiseren?

Vrijwillige ‘acteurs’ jouw promotiefilm? Tips:

Handige tips voor het werken met vrijwillige ‘acteurs’ op de filmset:

  1. Ook vrijwilligers moet je ‘casten’. Bedenk in de scriptfase al welk type je nodig hebt om je boodschap geloofwaardig neer te zetten.
  2. Om probleemloos je film op internet te kunnen zetten, laat je alle acteurs vooraf een quitclaim (toestemming voor het openbaar maken van portret) ondertekenen. Meer over portretrecht.
  3. Met een goede planning en briefing vooraf én op de filmset zelf, weet iedereen wat er verwacht wordt (soms wachten?) en kunnen ze zich beter inleven. Geef niet alleen informatie over hun specifieke rol, maar vertel ook het verhaal en het doel van de hele productie.
  4. Wij geven er de voorkeur aan om vrijwilligers geen tekst te laten zeggen in de camera. Kies je hier wel voor, zorg dan voor korte stukjes tekst en laat ze niet vooraf instuderen voor een natuurlijk effect.
  5. Neem zelf extra kleding en mogelijke reserve rekwisieten mee als die voor het beeld belangrijk zijn en hou je visagie kit paraat.

Professionele acteurs in jouw bedrijfsfilm?

Mocht je toch willen kiezen voor professionele acteurs in je film? Of een visagist? Of een voice-over? Wij hebben ze in alle soorten en maten.

Toch bloopers?

En wat doen wij met bloopers? We knippen ze er netjes uit in de montage.

MENU