Écht de meest gestelde vraag. Al geraden? Komt ie: “Wat kost nou zo’n film?”

Geplaatst op 15 maart 2014

Mensen die ons goed kennen weten dat wij veel netwerken. Zo is het makkelijk om snel even bij te kletsen met ondernemers die we al kennen, leggen we nieuwe contacten en horen we wat er speelt in de markt. Drankje erbij. Wij genieten ervan.

Jazeker vinden we het leuk om te vertellen wat ons bezighoudt: doeltreffende bedrijfsfilms maken. En weet je wat écht de meest gestelde vraag is?

Het is heerlijk om met een lekker budget en goede cameramensen een mooie film te kunnen maken. Afhankelijk van het aantal draaidagen, de benodigde professionals en de complexiteit van de montage is dat van € 2.000 oplopend tot € 10.000. Toch is ons antwoord dat voor elk budget een leuke video te maken is. En zelfs voor NO budget. We geven regelmatig workshops waarin we laten we zien hoe je zelfs zonder geld uit te geven je eigen video of animatie kunt maken. Titel: Morgen Jouw Video Online. En in het kader van het maken van spannende vakantievideo’s delen we hieronder graag een paar tips met je.

Elke computer is voorzien van een video editing programma. Elke Apple heeft iMovie en voor Windows computers kun je gratis Movie Maker downloaden. Tegenwoordig kun je ook in YouTube je filmpjes editen met YouTube Video Editor.

Dan zijn er een aantal gratis programma’s te downloaden waarmee je heel simpel een filmpje kunt maken. Er is veel meer op internet te vinden, wij noemen hier:
Animoto – Een eenvoudig programma waarmee je een sjabloon kiest, foto’s upload, teksten toevoegt, muziekje er onder en klaar.
GoAnimate! – Voor het maken van eenvoudige animaties. Je kiest een scène en de personages. Je kunt de dialoog door de computer in laten spreken of zelf opnemen.
PowToon – Een veel uitgebreider animatieprogramma, waarin je uit een veelheid van afbeeldingen, animaties en lettertypes kunt kiezen om je boodschap in een video te vatten.

En handige Apps niet te vergeten:
– iMotion HD (stopmotion en timelapse voor iPhone)
– Time Lapse Lite (voor Android)
– Vine, 6 seconden video’s voor Twitter (voorlopig alleen voor iPhone)

Op de dag van onze afgelopen workshop stond dit berichtje gepost op Twitter: “Online video snelst groeiend: In 2017 zal online video 2 biljoen actieve gebruikers hebben”. Met een artikel van John Welzen van 4Webcom. Het was dus niet vreemd dat de zaal voor de workshop Morgen Jouw Video Online vol zat.

Succes met het maken van je leukste video!

MENU