Gemeenteraadsverkiezingen doen het op YouTube keigoed

Geplaatst op 15 maart 2014

Onderzoeksbureau TNS NIPO laat weten dat aankomende gemeenteraadsverkiezingen minder mensen zullen gaan stemmen dan ooit te voren. Slechts 42% van de 1.300 ondervraagde burgers is van plan te gaan stemmen op 19 maart. Een dieptepunt.

De niet-stemmer geeft 2 belangrijke redenen:
1. De politiek luistert toch niet.
2. Men heeft weinig kennis van de lokale politiek.

En hier… kan video een handje helpen.

Begin dit jaar zette de gemeente Utrechtse Heuvelrug de verantwoording van afgelopen collegeperiode op video (made by PRezz). Wij adviseerden deze korte video’s per onderwerp overzichtelijk op de gemeentelijke website te zetten. Zo kunnen inwoners van de gemeente de resultaten zien van het gemeentelijk beleid over het onderwerp dat hen bezig houdt:

 

 

Alle andere video’s vind je hier:

HH_collegeprogramma

En wat doen andere gemeenten en lokale politieke partijen?
Als je op YouTube “gemeenteraadsverkiezingen 2014” intypt, vind je héél veel filmpjes van verschillende gemeenten, die uitleggen waarom verkiezingen worden gehouden, een oproep doen om vooral te gaan stemmen en lokale partijen die hun speerpunten aangeven. Zien? Klik dan eens hier.

En zo wordt de gemeentelijke politiek steeds meer inzichtelijk. Lang leve video! Over vier jaar 95% naar de stembus! Of redden we dat percentage op 19 maart al?

MENU