Waarom politici videomarketing inzetten?

Geplaatst op 15 maart 2014

Slechts een heel klein deel van de bevolking is lid van een politieke partij: 2,6% heeft het CBS in 2011 gemeten. Daar moeten politici het dus niet van hebben. En wanneer liep jij voor het laatst op de plaatselijke braderie om het standje van je favoriete partij te bezoeken?

 

 

Van blabla naar tweettweet
Waar we wél en masse te vinden zijn is op het internet. 86% van de Nederlandse bevolking is dagelijks online en we twitteren, facebooken en bloggen dat het ons een lieve lust is. Zo houden we ons op de hoogte van alle actualiteiten en sturen wat we interessant vinden door naar onze vrienden. Met een eenvoudig linkje naar YouTube zet je gemakkelijk je video op alle verschillende social media. Bovendien kun je met een video in korte tijd een ingewikkelde boodschap duidelijk overbrengen of je debat livestreamen. Alle politieke partijen, inclusief de SGP, zetten YouTube in om hun boodschap te verspreiden.

Debatteren
Wij blijven in deze ‘Hillywood Headlines’ uiteraard onpartijdig. Met dit voorbeeld kun je wel zien hoe de NOS jongeren betrekt in het politieke debat middels video en social media.

In het bedrijfsleven debatteren we ook. Dan heet het verkopen of onderhandelen. Je zou je kunnen afvragen waarover jij het meest met je (potentiele) klant ‘debatteert’. Moet je vaak in je verkoopgesprek de voordelen van je product of dienst toelichten? Je kunt daarover een korte, verhelderende video maken, waarin je de benefits laat zien. Of een klant erover aan het woord laten (videotestimonial). Je plaatst vervolgens je video op YouTube. Immers, beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Jouw benefit is in ieder geval dat je met een video online hoger scoort in de zoekmachines.

MENU