Een bedrijfsvideo? No way!

Geplaatst op 29 oktober 2015
Een bedrijfsvideo? No way!

Op een zakelijke bijeenkomst voor ondernemers ontstond onlangs aan tafel een interessante discussie over bedrijfsvideo’s en videomarketing.

Blijven steken

Terwijl bedrijven als CoolBlue, Verzekeruzelf, Dollar Shave Club and many more met grote stappen groeien door de inzet van video in hun marketingmix, bleven de ondernemers aan de netwerktafel – en met hen vele anderen – steken op ‘ik weet niet wat ik voor de camera zou moeten vertellen’.

Pratende hoofden

We begrijpen dat je niet zit te wachten op een pratende hoofd in beeld. Komt goed uit! Wij laten de met zelfvertrouwen pratende hoofden ook graag over aan de heren Van Nieuwkerk en Pauw. Maar we zijn wel zo creatief om voor jou een concept te bedenken dat past bij jou, jouw bedrijf én jouw doelgroep.

Invalshoeken

Er zijn genoeg invalshoeken te kiezen:

  • Mini-docu – zoals we die voor Nabij Uitvaarten, voor de Kamer van Koophandel of het CAK maakten.
  • VMG (video met grapje) – grapjes bedachten we voor bijvoorbeeld de Bovag, Universiteit Utrecht, Blooming en Gezond & Wel – wholistisch therapeut.
  • He said, she said – wat vertellen anderen over jouw bedrijf? Dit bleek een goed concept voor Rijksmonument Het Slaakhuys en voor De Buren.
  • Don’t tell, show!Tenniscenter Heuvelrug en Conferentiecentrum Kaap Doorn zijn zo mooi, dat er bijna geen woorden nodig zijn.
  • Aan hun vruchten zult Gij hen kennen – het werk van Interieuratelier Panis spreekt voor zich.
  • People, Planet, ProfitLekker! sleepte de prijs ondernemer van het jaar in de wacht. In de film legden we de nadruk op duurzaam ondernemen.
  • What’s in it for me? – waarom zijn jouw klanten tevreden? In ons filmpje zit Roland onbezorgd verzekerd een krant te lezen, terwijl de medewerkers van Deur Financiële Diensten alles regelen en controleren.
  • Scary movie – als je hoogtevrees hebt, dan is het beter deze film niet te kijken. Opgenomen met 3 camera’s, waarvan 2 GOPRO’s. Wiegersma Boomverzorging werd uitverkoren tot startende ondernemer van het jaar, mede dankzij de film.
  • We filmen even helemaal niks – soms is een animatie de beste keuze: Catch the Blue Fish, Holland Watertechnology, Presenters Web Academy, Stimulansz e-learning serie (intern).

Rondstruinen?

Struin eens rond op onze pagina voorbeelden werk voor inspiratie. Geen idee hoe je jouw bedrijf goed kunt presenteren? Dan is onze (tijdelijke) actie misschien iets voor jou:

Tijdelijke actie! Vol = vol

We denken graag met je mee. Een heerlijke, maar intensieve brainstormsessie, voor de somma van 0 euro, waarbij we samen aan de slag gaan om tot jouw ideale bedrijfsvideo of promotiefilm te komen. Wat is je doel, je doelgroep, je missie en – niet onbelangrijk – je budget. Zo komen we samen tot een creatieve insteek van jouw film. En vind je het dan toch geen goed idee, dan laten we het zo.

We geven 10 brainstormsessies van een uur kado, dus wees er snel bij.
Aanmelden (datum reserveren kan t/m 6 november 2015).

MENU