Eet smakelijk! Eten en drinken in de kleinschalige zorg.

Geplaatst op 16 april 2016
Eet smakelijk! Eten en drinken in de kleinschalige zorg.

In opdracht van Intrakoop, een organisatie die centrale inkoop regelt voor de zorg, hebben we een film voor hun ‘Eten & Drinken’ programma gemaakt.

Met actrice Maaike in de hoofdrol mochten we bij de locaties van ActionContinu de filmopnamen maken. Auto vol rekwisieten en naar de shoot. Lekkere draaidag, heerlijke crew.

 

Het verhaal? De langdurige zorg is noodgedwongen aan het bezuinigen en veranderen. Woningen & afdelingen krijgen meer huishoudelijke taken. Wonen en welzijn wordt zo dichter bij de bewoner of cliënt georganiseerd. Strijken, schoonmaken, boodschappen doen en koken zijn dagelijkse werkzaamheden in een woning.

Waarvoorheen de centrale organisatie een rol vervulden om zaken te regelen, ligt deze taak nu bij de woning zelf. En we zien een kentering waarbij woningen hun eigen keuzes maken. Verzorgenden en bewoners kunnen kiezen voor zelf koken, inkopen van maaltijden of een mix van beide varianten. Verzorgenden acteren daarbij steeds meer als inkoper en kunnen ervoor kiezen om zelf boodschappen te doen en/of de boodschappen te laten bezorgen.

Gelukkig kan Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg, u veel werk uit handen nemen. Met op maat gemaakte concepten kunt u kiezen uit speciaal voor u geselecteerde en gecontracteerde leveranciers van eten & drinken met een breed supermarktassortiment én een scherpe prijsstelling. Heldere afspraken over het assortiment, belangrijke afspraken contractueel vastgelegd en een interessante korting op logistieke kosten.

Intrakoop houdt rekening met hoe ù graag wil dat de zorg geregeld is. Welke keuzes u als verzorgende, namens of met de bewoners, ook maakt, het kan allemaal.

MENU