Jij filmt, wij monteren

Geplaatst op 10 juni 2016
Jij filmt, wij monteren

Regelmatig ontvangen we van (vaste) opdrachtgevers het verzoek om videobeelden die zij zelf hebben gemaakt te monteren tot een boeiende compilatie met een helder verhaal. Het is altijd leuk en spannend wat voor beelden we ontvangen en hoe we daar een boeiend concept van kunnen maken. Met plezier.

Voorbeeld 1: ‘Met de voeten in de motorruimte’.

Het EICB te Rotterdam is een centrum dat zorgt voor de vergroening in de binnenvaart. Binnenvaartschippers kunnen bij hen terecht voor informatie, wettelijke regelingen en subsidies om hun schip te verduurzamen.

Met microfoon en camera op pad, maken de medewerkers van het EICB zelf de opnamen. Aan ons de vraag of we deze beelden op een leuke en doeltreffende manier willen monteren. Leuk om te doen! ‘Film was een schot in de roos!’, aldus Erwin van der Linden, na het tonen van film op een bijeenkomst, waar provincies bij elkaar kwamen over een duurzame binnenvaart.

Voorbeeld 2: ‘Bovag in Silicon Valley’

Een aantal Bovag leden vertrok naar Silicon Valley om te kijken welke belangrijke innovaties toe te passen zijn op het gebied van mobiliteit. Bovag medewerker Hans (en tevens reisleider op deze trip) hanteerde zijn camcorder. Hij vroeg of PRezz van de beelden een leuke compilatie wilde monteren. Natuurlijk! Wij voelden ons ook een beetje op reis!

MENU