Kijkje in de keuken

Geplaatst op 24 september 2016
Kijkje in de keuken

Nederlands Film Festival is van start en wij zijn er weer bij. Elk jaar volgen wij tijdens het festival seminars en masterclasses voor professionals.

Dankzij het seminar Visual Effects kregen we een kijkje in de keuken van toonaangevende visual effects-professionals. Ian Comley, Computer Graphics Supervisor bij ILM in Londen, vertelde over ‘creating the impossible’ in Star Wars. Frederic St-Arnaud, matte painter uit Montréal, toonde indrukwekkende voorbeelden van ‘creating past & future environments’ in verschillende recente films. Veel spoilers dus…

De film ‘Publieke Werken’ won de NVX VFX Award voor Visual Effects.

Ook ‘Dag van het scenario’ bood een gevarieerd programma en inspirerende sprekers. In het Schrijfpaleis kregen scenarioschrijvers de kans om hun scripts door topacteurs te laten proeflezen. Tijdens het lunchseminar van de ScriptAcademy werd toneel-, televisie- en filmscenarist Ger Beukenkamp de oren van het hoofd gevraagd. Én we kregen een aantal topschrijvers op de divan, zoals de Zweedse ‘The Bridge’-scenarist Camilla Alhgren. In haar scripts zie je vaak moord en doodslag. ‘We have a dark side…’ zegt Alhgren.

Heeft ‘The dark side of the Force’ dus zijn wortels in Scandinavië?

MENU