Mannen zeggen…

Geplaatst op 10 mei 2016
Mannen zeggen…

Hoe kunnen we ondernemers laten zien dat zij groei voor hun bedrijf kunnen realiseren door het inzetten van Business Angels? En wie zijn eigenlijk die Business Angels?

Een Business Angel is een ondernemer die in ondernemingen investeert met een (converteerbare) achtergestelde lening, een aandeleninvestering of een combinatie van beide. Een vorm van risicokapitaal. Vanuit zijn ervaring staat hij andere ondernemers met raad en daad bij. Natuurlijk heeft hij/zij met name interesse in innovatieve of onderscheidende ondernemingen in de start- en groeifase. Groeit het bedrijf als een kool? Kassa! Gaat het mis? Jammer, geld kwijt.

Voor ondernemers die meer willen weten over deze financieringsvorm hebben we, in opdracht van de Kamer van Koophandel, een format voor een video serie ontwikkeld en geproduceerd. Daarin vragen we drie ondernemers én hun Business Angels het hemd van het lijf. In elke aflevering komen alle ondernemers aan bod. De serie heeft de volgende afleveringen: De match, de pitch, de afspraken en de samenwerking.

De pitch:

De match:

De afspraken:

De samenwerking:

 

MENU