Zij zijn met iets groots bezig. Wij maken crowdfunding video.

Geplaatst op 10 april 2016
Zij zijn met iets groots bezig. Wij maken crowdfunding video.

DITARE is met iets groots bezig. En wij hebben voor hen een Crowdfunding video gemaakt.

DITARE staat voor Digitale Tandheelkundige Restauraties. Ze hebben een flexibel, open en betaalbaar behandelconcept ontwikkeld, waarmee de tandarts op een patiëntvriendelijke manier binnen een paar uur een kroon, brug of inlay kan maken.

 

De tandarts kan met DITARE tijd besparen, meer behandelopties aanbieden en een beter rendement behalen. Zijn patiënt hoeft niet te happen, is binnen een paar uur klaar en kan goedkoper uit zijn. DITARE onderscheidt zich van de concurrentie met een open platform en een snelle design service. Bovendien zijn de systemen betaalbaar.

DITARE is opgericht door drie ondernemers die ruimschoots hun sporen hebben verdiend in de digitale tandheelkunde. Anderhalf jaar geleden zijn ze begonnen met de opzet van DITARE.

Mardent, het bedrijf van Roland levert basismaterialen en apparatuur aan tandtechnische laboratoria. Dentalcam van Quirijn is gespecialiseerd in digitaal ontwerpen en levert halffabricaten aan tandtechnische labs.

Beide bedrijven hebben dus veel kennis van digitale tandheelkunde, maar om de 5.500 tandartspraktijken in Nederland te kunnen bedienen hebben ze ook E-dental en Hofmeester gevraagd te participeren.

E-dental is al ruim 10 jaar gespecialiseerd in tandheelkundige apparatuur en praktijk inrichtingen. Ze hebben showrooms en een eigen service apparaat. Hofmeester Dental richt zich op het verkopen van verbruiksmaterialen. Zij beschikken over een grote buitendienst en zijn daarmee belangrijk voor het genereren van salesleads.

Na een pilot fase, waarin DITARE het concept heeft ontwikkeld en uitgebreid heeft getest, zoeken ze nu investeerders om de verdere groei mogelijk te maken. Zij verwachten dat de komende 5 jaar zo’n 3.000 praktijken in Nederland de stap naar een digitale workflow gaan maken. DITARE wil een stevige positie in deze groeimarkt gaan innemen.

Ze hebben extra kapitaal nodig om de groei van het bedrijf mogelijk te maken. Het geld zal worden gebruikt om extra demonstratie- en verhuur systemen te financieren en de marketing en sales activiteiten verder te professionaliseren. De ondernemers bieden investeerders daardoor de mogelijkheid om te investeren in een groeiende markt, in een gezonde onderneming en met een goed rendement.

MENU