CampusDoc

Geplaatst op 3 juni 2017
CampusDoc

Alweer voor de 7e keer wordt het CampusDoc Filmfestival georganiseerd door en voor studenten van Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Door grote populariteit en snelle groei duurt het festival voor het eerst 2 dagen. Het wordt gehouden op 17 en 18 juni in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht.

Wat is CampusDoc? Op de website van het festival wordt alles in detail uitgelegd: het is “een lesprogramma waar studenten journalistiek in hun laatste studiejaar zich volledig overgeven aan het maken van een documentaire. Zestien veelbelovende studenten kregen les in binnen- en buitenland in het maken van documentaires en alles wat daarbij komt kijken. Daarvoor zijn ze ook twee weken naar New York geweest om les te krijgen aan de City University of New York.”

Documentaires gemaakt voor CampusDoc worden vaak op populaire kanalen uitgezonden, zoals Nederland 2 en HollandDoc.

Tijdens CampusDoc gaan verschillende documentaires in première. We zien documentaires van de Nederlandse studenten van de Hogeschool Utrecht, maar ook de Hogeschool van Amsterdam en de School voor Journalistiek in Ede. Maar het festival heeft een internationaal karakter: er worden ook films gemaakt door studenten journalistiek uit VS, Zweden, Denemarken en Zuid Afrika, om maar een paar te noemen, vertoond.

Interesse?

MENU