‘Get connected’

Geplaatst op 27 september 2017
‘Get connected’

Natuurlijk waren we ook dit jaar op het Nederlands Film Festival te vinden. Op 26 september kon je ons bijvoorbeeld in het festivalpaviljoen op de Neude treffen.

Ons netwerk Utrechtse Communicatiekring hield er een evenement. Het NFF thema van dit jaar, ‘Get connected’, paste namelijk “als een deksel op het potje van de Utrechtse Communicatiekring”.

Van Isabelle de Klein, verantwoordelijk voor de marketing & communicatiestrategie van het festival, konden we horen wat haar werk inhoudt. Producenten van ‘De Nieuwe Wildernis’ vertelden hoe deze productie gerealiseerd en gelanceerd werd. Niet alleen in de bioscoop, maar ook via andere, soms verrassende kanalen. En tot slot keken we enkele (wereldberoemde) animaties.

Er ontstond een interessante discussie over de mogelijkheden die animatie biedt. Waarom zou je deze vorm voor je communicatie inzetten? In animatie heb je meer controle dan in een live action film, je kunt laten zien wat (nog) niet bestaat en het maakt het mogelijk om “absurde verhalen te vertellen, die je met echte beelden nooit zo krachtig zou kunnen verbeelden”.

MENU