Op een kameel door school… De waarde van brainstormen.

Geplaatst op 18 december 2017
Op een kameel door school… De waarde van brainstormen.

Als je een goede bedrijfsfilm wilt maken is stap 1: het brainstormen. Dit keer bestond ons brainstorm team uit de leerlingen van Vakcollege Maarsbergen. Case Study.

Zelf doen

Toen directeur Jenny bij ons op bezoek kwam om haar wensen te bespreken ten aanzien van een promovideo voor haar school, zei ze vol passie ‘Bij ons leren de leerlingen door te doen!’ ‘Nou’, zeiden wij, ‘dan laten we ze dat toch ook doen!’ En zo ontstond er een idee voor een heus lesprogramma.

T.E.A.M.: Together Everyone Achieves More

Daarom gingen we deze keer niet in onze studio brainstormen, maar in een klaslokaal met negen leergierige leerlingen. In drie stappen hebben we de klas van brainstorm naar concept, script en productieplan wegwijs gemaakt. En op de opnamedag hebben de leerlingen ook zelf een deel van het camerawerk gedaan.

Op een kameel door school

In de brainstorm passeerden motoren en kamelen de revue. Gekke ideeën, dat mag in een brainstorm. De kameel heeft ons de bureaustoel ingefluisterd. Samen met de leerlingen hebben we vervolgens een realiseerbaar concept uitgewerkt. Zie hier de film.

5 regels voor jouw brainstorm

Een goed concept start altijd met een brainstorm. Dat is niet alleen bij leerlingen zo. Hoe kun jij een brainstorm opzetten voor jouw bedrijfsfilm?

1. Ga met een gemêleerde groep mensen er eens lekker voor zitten. Kop koffie, chocolaatjes op tafel, telefoons uit.
2. Begin met de volgende vragen: Waar sta je voor? Welke boodschap is belangrijk? Hoe zie je je doelgroep? Wat spreekt aan?
3. Schrijf alle kernwoorden op op een whiteboard of flipover.
4. Alle ideeën zijn welkom en geen opmerking is goed of fout.
5. Laat alle ideeën even bezinken. Twee creatievelingen uit de groep gaan samen alle ideeën uitwerken.

Of: kom vrijblijvend bij ons in de bios brainstormen. Wij leiden je aan de hand van de juiste vragen, steekwoorden en voorbeelden naar het concept dat past bij jouw bedrijf.

MENU