PRezz op het Nederlands Film Festival

Geplaatst op 29 september 2017
PRezz op het Nederlands Film Festival

Filmpremières, exposities en interactieve installaties, een bruisend Festivalpaviljoen op de Neude, talkshows én natuurlijk de uitreiking van de Gouden Kalveren. 37e editie van het Nederlands Film Festival en zoals elk jaar, waren wij er vaak bij. We hebben genoten.

De Gouden Kalveren, de grote prijzen van de Nederlandse film, zijn uitgereikt tijdens het gala in de Stadsschouwburg Utrecht. Voor de categorieën Korte Documentaire, Korte Film, Televisiedrama en Interactive hebben jury’s de winnaars bepaald.

De winnaars binnen de categorieën Lange Documentaire en Speelfilm zijn bepaald door een grote vertegenwoordiging van de Nederlandse vakwereld middels het Academy-model. Net zoals bij de Oscars (VS), de Bafta’s (VK), de Césars (Frankrijk) en de Lola’s (Duitsland) zijn het de filmprofessionals zelf die de winnaars van de grote Nederlandse filmprijzen kiezen. De stemgerechtigden bestaan uit Gouden Kalf-winnaars, leden van de Dutch Academy For Film (DAFF) en Nederlandse winnaars van hoofdprijzen van A-filmfestivals. Dit jaar hebben 368 vakgenoten zich als stemmer aangemeld.

Wie won de NFF prijzen?

Beste Film
BRIMSTONE

Beste Actrice
Nora El Koussour voor LAYLA M.

Beste Acteur
Peter Paul Muller voor BRAM FISCHER

Beste Scenario
Jean van de Velde voor BRAM FISCHER

Beste Regie
Martin Koolhoven voor BRIMSTONE

Beste Televisiedrama
DE ZAAK MENTEN

Zie alle winnaars: https://www.filmfestival.nl/publiek/nieuws/september-20171/winnaars-awards-2017/

De 38e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september t/m 5 oktober 2018.

MENU