Voor docu kijkers

Geplaatst op 3 november 2017
Voor docu kijkers

Ben jij ook een enthousiaste documentaire-kijker? Dan kun je ook deze november naar Amsterdam.

Van 15 t/m 26 november is er weer het jaarlijkse International Documentary Film Festival Amsterdam – IDFA. Opgericht in 1988 om de documentairecultuur nationaal en internationaal te stimuleren, is IDFA intussen uitgegroeid tot het grootste documentaire filmfestival ter wereld. Met ruim 2.500 gasten uit de filmwereld is IDFA een begrip in de film wereld.

IDFA legt de nadruk op creativiteit en kiest documentaires die “filmisch gezien belangwekkend of vernieuwend zijn, die relevant zijn voor de huidige maatschappij en die de kijker ertoe brengen na te denken, te discussiëren en vragen te stellen.”

Naast documentaire films geeft IDFA met IDFA DocLab-programma ook uitgebreid de ruimte aan de nieuwste digitale documentaire ontwikkelingen en biedt diverse activiteiten voor professionals. Op co-financieringsmarkt IDFA Forum pitchen filmmakers en producenten hun filmplannen aan financiers. Op Docs for Sale worden nieuwe documentaires te koop aangeboden aan programmeurs en distributeurs en het IDFA Bertha Fund ondersteunt filmmakers en documentaire projecten in ontwikkelingslanden. IDFAcademy biedt een internationaal trainingstraject voor beginnende filmmakers.

 

MENU