Power to the music!

Geplaatst op 28 februari 2018
Power to the music!

Als je dacht dat een film monteren een kwestie is van een paar beelden aan elkaar plakken en even een muziekje eronder zetten… uhm… we hebben er iets meer werk aan. Leuk om aan te hand van een recent voorbeeld de verschillende typen audio de revue te laten passeren.

Voor ECP, een financiële dienstverlening gespecialiseerd in factoring en debiteurenbeheer, hebben we deze promofilm gemaakt.

We kijken terug op een heerlijke draaidag, lekker werken met professionals (camera, acteur, visagie) en enthousiaste ECP medewerkers die als volleerde acteurs hun rolletje speelden. CEO Marcel van ECP sprak in de studio zelf de voice-over in.

 

Voice-over

In de commercial hoor je de stem van CEO Marcel van ECPay. De tekst is ingesproken in de studio voor een zo ‘droog’ mogelijke track. De voice-overtrack wordt vervolgens ‘schoon’geknipt (alle zuchtjes en andere bijgeluidjes eruit) voordat wij deze in de film monteren.

Soms past het om te kiezen voor de stem van een eigen medewerker en soms is het beter een professionele voice-over in te zetten. We hebben een grote variëteit van stemacteurs: man, vrouw, jong, oud, verschillende dialecten en talen. We helpen je graag met de casting.

Foley (ofwel geluidseffectjes)

Waarschijnlijk heb je ze niet bewust gehoord: de verschillende geluidseffectjes die we in de film hebben toegevoegd. Maar luister nog een keer en je hoort ze vast: kantoorgeluiden zoals telefoon en geroezemoes, een muisklik, ‘whoosjes’ bij de geanimeerde envelopjes, kassageluiden bij de eurotekens en een ‘rewind’ geluid. We hebben veel foleys, kopen van de aanbieders online en soms maken we ze zelf.

Muziektrack

De muziektrack bepaalt de sfeer en de flow van je film. In de ECPay commercial kozen we er bewust voor om de dragende muziek pas halverwege – wanneer de ondernemer in de positieve flow komt – te monteren. Soms gebruiken we meerdere tracks onder 1 film.

Het is vaak best even zoeken naar de juiste muziek. Gelukkig hebben we meerdere bestanden om te kunnen kiezen en we werken altijd met rechtenvrije audio. Zo voorkom je dat je video van YouTube wordt afgehaald, of dat je een boete van de muzikant ontvangt. In een enkel geval zoeken we een componist die de muziek speciaal componeert.

Zullen we ook audio onder jouw video zetten? With pleasure!

MENU