Halt. De cijfers, de medewerkers, de ketenpartners.

Geplaatst op 15 maart 2019
Halt. De cijfers, de medewerkers, de ketenpartners.

Jaarlijks krijgen 16.000 jongeren een Halt-straf opgelegd. In opdracht van Halt hebben we een corporate video in documentaire stijl gemaakt om te laten zien hoe de 180 Halt-medewerkers voorkomen dat jongeren opnieuw de fout in gaan of in het strafrecht belanden. Het doel van dit project was om op een aansprekende manier te laten zien wat Halt doet, en de meerwaarde van Halt duidelijk in beeld te brengen. De film staat op de website van Halt, maar wordt ook tijdens meetings en presentaties getoond aan samenwerkingspartners in het veld, waaronder gemeenten, politie en veiligheidsinstanties.

“Wat wil je dat de kijker denkt na het zien van de film?” “Goh, doet Halt dat óók?” Ons uitgangspunt was daarom om zo veel mogelijk aspecten van het werk van Halt medewerkers aan bod te laten komen. We hebben gekozen voor een documentaire stijl. In de video zien we fragmenten uit het leven van enkele Halt medewerkers. Zo krijgen de kijkers een goed beeld van de vele verschillende situaties en partijen die erbij betrokken zijn. Daarmee wordt de spilfunctie zichtbaar die Halt binnen het veld van de ketenpartners heeft.

We laten de kijker de dagelijkse activiteiten van twee Haltmedewerkers meebeleven. De week begint met een werkoverleg. We zien een groep Haltmedewerkers in de vergaderruimte. Wanneer het overleg klaar is, gaat iedereen zijn weg. De camera volgt twee medewerkers in hun activiteiten door de week heen. We nemen ook korte stukjes ‘onderweg naar’ op, bijvoorbeeld in de auto. Zo wordt de kijker echt meegevoerd in het werkveld.

Er is een speciale manier van cameravoering ingezet om de kijker een indruk te geven alsof wij echte werksituaties ‘bespioneren’. Bijvoorbeeld: We zien de verdachte met opzet niet in beeld, of alleen vanaf zijn/haar achterkant gefilmd.

Het verhaal wordt versterkt door facts & figures, die gedurende het hele verhaal in beeld verschijnen. Deze feiten vullen het beeld van Halt extra aan.

 

MENU