Er op of er onder

Geplaatst op 14 mei 2020
Er op of er onder

Prachtig om mee te maken hoe 70 ondernemers uit het centrum van Doorn binnen een paar dagen met hun eigen smartphones zichzelf kort filmen. Want het is voor hen er op of er onder.

“Het anders zo drukke en levendige Doorn schetst nu een beeld met lege winkelstraten. In de winkels die wel open zijn, is het angstig stil. De ondernemers hebben een boodschap: steun ons en koop lokaal. Zodat we na de crisis allemaal nog kunnen genieten van het gezellige Doorn.”

In de video, die ik met heel veel plezier heb gemonteerd beleef je de warmte en positieve boodschap van de Doornse ondernemers.

Ongelooflijk mooi dat deze video, geplaatst op verschillende social media, wekenlang bekeken en heel vaak geliket werd. Normaal is ‘levensduur’ op social media heel kort: 5 uur voor Facebook, 24 uur voor LinkedIn en amper 18 minuten op Twitter.

Intussen is het ruim 30.000 gezien en positief ontvangen. Veel inwoners schrijven dat het hen heeft gestimuleerd om weer lokaal te kopen. En dáár ging het om!

“Hartstikke leuk! Wat een positief en inspirerend initiatief. Het nodigt nog meer uit om de vertrouwde lokale ondernemers te steunen.”

“Prachtig filmpje! Gisteren kaas gehaald bij Gert, vandaag voor de lunch vis bij Zilte Zee, brood bij Mariska, een salade bij Schimmel en een entrecote bij Ben. Prachtige winkels in dit dorp!”

“Gelijk maar even wijn en vis gehaald.”

Bron commentaren: LinkedIn.

En wat zeiden de winkeliers over het resultaat?

“Wij horen ook veel positieve reacties. Vorige week was er een klant bij ons in de winkel, zij zei: “Het filmpje heeft mij wakker gemaakt over mijn eigen gedrag. Ik ging op de fiets naar de Jumbo en vlug weer terug. Ik kwam bij de andere ondernemers helemaal niet meer, dat heb ik na het zien van het filmpje gelijk anders aangepakt!” Mooi toch?

 

Opnames: door de ondernemers zelf, n.a.v. mijn tips.
Concept: de Spakenburgse centrumondernemers
Coördinatie: Ruth van Veldhuizen
Huisstijl coördinatie: Kathelijne Welzenbagh
Tekst bij de video: Babs Bouwman
Leuk dat de wethouders en onze wijk agent ook meededen.

MENU