Klein geluk als je ziek bent

Geplaatst op 12 december 2020
Klein geluk als je ziek bent

‘Klein geluk als je ziek bent’ van Maria Grijpma en Inge Jager is een boek voor iedereen die (chronisch) ziek is. Het vertelt herkenbare verhalen, richt zich op de mogelijkheden om je beter te voelen en geeft praktische tips. Het boek is geschreven vanuit de pijlers van de Positieve Gezondheid, het gedachtegoed van Machteld Huber.

In opdracht van het Institute for Positive Health én de auteurs van ‘Klein geluk als je ziek bent’ hebben we een serie van acht video’s gemaakt ter promotie van het boek én het vernieuwende concept van de Positieve Gezondheid.

Hoe pas je Positieve Gezondheid toe als je ziek bent? Hoe blijf je veerkrachtig wanneer je ziek bent? In de serie van acht video’s behandelen Machteld Huber, grondlegger van de Positieve Gezondheid, en de auteurs van het boek verschillende thema’s. Eén onderwerp per aflevering.

Per onderwerp geven de auteurs een recept: wat kun je doen (of laten) om ondanks je ziekte zo optimaal mogelijk te functioneren. Op een positieve en opgewekte manier bespreken ze verschillende, soms onverwachte, onorthodoxe mogelijkheden, geven tips en delen praktische, inspirerende voorbeelden. Met de nadruk op wat wél mogelijk is, en niet op wat niet meer kan.

Aflevering 1

Aflevering 2

Aflevering 3

Aflevering 4

Aflevering 5

Aflevering 6

Aflevering 7

Aflevering 8

MENU