Waarom film?

Geplaatst op 26 februari 2020
Waarom film?

Het maken van een bedrijfsvideo is nooit een doel op zich, maar een middel om je doelen (bijv. meer verkoop, product lancering, personeelswerving) te bereiken. Waar voorheen brochures en websites gevuld waren met tekst (en foto’s), neemt nu video een almaar groeiende plek in. En dat is niet voor niets:

Duizelingwekkende cijfers

De cijfers over het gebruik van online video nemen steeds weer toe. Niet voor niets zet 98% van de marketeers video in in de marketingstrategie. We hebben de duizelingwekkende cijfers voor je omgezet in een animatie.

 

Kort en krachtig

Met een doeltreffende video kun je de boodschap van je organisatie kort en krachtig neerzetten. Bij video kunnen de beelden en de muziek emoties uitdrukken.

Aandacht

De hoeveelheid informatie die men onthoudt na het zien van een video ligt ruim 5 keer hoger dan wanneer men dezelfde informatie in een tekst leest. Bovendien: We krijgen allemaal al zoveel informatie dagelijks voorgeschoteld, we klikken makkelijker even een video aan, dan dat we een stuk tekst lezen.

Hogere ranking zoekmachines

Door je video (ook) op YouTube te zetten heb je een hogere ranking in de zoekmachines. YouTube is tenslotte eigendom van Google. Wereldwijd heeft YouTube honderden miljoenen gebruikers. Elke minuut wordt er 48 uur aan videomateriaal geüpload. Per dag worden er vier miljard YouTube filmpjes bekeken. YouTube is naast Google de meest gebruikte zoekmachine.

Social media

Video is gemakkelijk te verspreiden via social media. Het meesturen van het linkje naar je YouTube kanaal gaat heel eenvoudig, in zowel een mailtje of je nieuwsbrief, je Facebookpagina, LinkedIn en Twitter. Al je volgers in één klap op de hoogte. Enkele feiten op een rij. 

En? Welk verhaal vertellen we voor jou?

MENU