Wat kost een film?

Geplaatst op 5 februari 2020
Wat kost een film?

Eén van de meest gestelde vragen is: “Wat kost een film?” Helemaal begrijpelijk.

Bungalow, villa of kasteel?

Het antwoord erop is wat minder eenvoudig. Net zo min als een antwoord op “Wat kost een huis?” Ben je in de markt voor een bungalow of een villa?

De bouwstenen

De verschillende elementen (denk aan onder andere: aantal camera-uren, verschillende locaties, gebruik studio, green screen, rekwisieten, acteurs of figuranten) bepalen het totaal van de berekening. Zie de verschillende elementen maar als bouwstenen.

Ook de montage is afhankelijk van meerdere factoren:

 • Green screen gebruik kost iets meer tijd in de montage.
 • Wil je een intro? Outro?
 • Wil je jouw huisstijl terugzien in de video? Hoe? Eenvoudig of geanimeerd?
 • Komen er teksten in beeld en zo ja, hoeveel? Eenvoudig of geanimeerd?
 • Illustraties en animaties. Het aantal en complexiteit? Van stock of heb je ze al paraat?
 • Muziek – rechtenvrij of special gecomponeerd?
 • Eén muziektrack of meer? Alleen onder de intro/outro of onder de hele video?
 • Voice-over? Zo ja, is een onbekende stem prima of toch graag een beroemde presentator?
 • Hoe lang zijn de voice-over teksten?
 • Welke Call to Action zet je in? En hoe geef je het vorm?
 • Wil je jouw video ondertitelen? Hoe? Heb je de transcriptie al klaar of besteed je het liever uit?

Doeltreffend

Misschien weet je precies wat je wilt. Je hebt al het concept, het script en alle teksten. De locaties zijn gekozen en geregeld en jij gaat zelf voor de camera staan. Dat scheelt.

Anders helpen we je er graag mee. Dankzij jarenlange marketing en communicatie ervaring denken we met je mee over de juiste, sterke boodschap en hoe je die in een korte video doeltreffend kunt neerzetten met de juiste Call to Action. We zoeken daarbij de beste vorm voor jouw doelstelling en doelgroep. En bedenken graag originele invalshoeken en verhaallijnen, zodat de film echt boeiend is en leuk om naar te kijken. Altijd houden we de vraag voor ogen: wat wil je dat de kijker, na het zien van jouw film, voelt, denkt en doet?

Budgetdenken

Voor bijna elk budget is een video te maken. We denken mee en zoeken naar slimme, leuke en passende oplossingen. Bijvoorbeeld:

 • Het is niet altijd nodig een professionele acteur of voice-over in te huren. Je kunt hier bijvoorbeeld ook uw medewerkers voor inzetten. Ook goed voor de betrokkenheid in uw organisatie.
 • Natuurlijk zouden we het spannend vinden om met onze parafilmer je bedrijf vanuit de lucht op te nemen. Of is het belangrijk dat er een boortoren, het Vrijheidsbeeld of een mijnwerker in beeld komt? Vaak is er ook bruikbaar stockmateriaal beschikbaar en in je film te monteren. Soms kan animatie een goedkoper alternatief zijn.

Andersom kan ook: je geeft je budget aan. Wij geven aan welke mogelijkheden er dan zijn voor het maken van een video. Voor ons blijft het maken van een doeltreffende film altijd voorop staan.

Van harte welkom!

Zullen we eens afspreken en kijken wat jouw doelen en wensen zijn? En hoe we een leuke, effectieve video kunnen maken? Wees van harte welkom bij PRezz in Doorn.

Onze bios is groot genoeg voor een corona veilige afstand, maar we kunnen natuurlijk ook via Zoom elkaar zien en het project bespreken. Tot snel? Mail direct.

MENU