Dag van het Kasteel gaat door!

Geplaatst op 1 april 2021
Dag van het Kasteel gaat door!

Dag van het Kasteel is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door de Kastelenstichting. Het is de enige erfgoedmanifestatie in Nederland die zich volledig richt op kastelen en buitenplaatsen. Op tweede pinksterdag openen ruim 150 landgoederen hun poorten voor het publiek.

Ondanks de pandemie gaat Dag van het Kasteel dit jaar door. Met als thema ‘Wat? Water!’ staat 24 mei 2021 in teken van water en bieden alle locaties waterwandelingen aan. Deze wandelingen zijn individueel te volgen, met de hulp van een ‘aangevulde realiteit’ app op de smartphone.

De waterwandelingen worden bedacht, uitgezet en in de app gezet door de deelnemende kasteel-eigenaren en beheerders van zowel particulier bewoonde als bedrijfsmatige kastelen. Om hen erbij te helpen hebben wij in opdracht van Kastelenstichting een serie van drie educatieve video’s gemaakt:

  • Hoe maak ik een Waterwandeling op mijn locatie?
  • Hoe zet ik mijn Waterwandeling in de App?
  • Hoe maak ik video’s voor mijn Waterwandeling?

In elke video vertellen experts in 5 heldere stappen hoe de organisatoren zelf aan de slag kunnen. Met concrete voorbeelden, inspiratie en tips. De gesprekken vonden plaats bij verschillende kastelen en in de nabijheid van water, om zo het thema ‘Wat? Water! De rol van water op kastelen en buitenplaatsen.’ te benadrukken. De verhalen worden verrijkt met concrete voorbeelden, gegeven door kasteel eigenaren. En natuurlijk met leuk geanimeerde teksten en afbeeldingen.

Voor de aflevering ‘Hoe maak ik video’s voor mijn Waterwandeling?’ stond Monika Knottnerus, filmmaker en videomarketeer bij PRezz, zowel vóór als achter de camera om deelnemers te adviseren hoe zij zelf een film promotie of impressie van hun evenement kunnen maken. Mooi. Makkelijk. Met hun smartphones.

  1. Hoe maak ik een Waterwandeling op mijn locatie? Projectleider Janneke in gesprek met programmamaker Georgette. Met leuke voorbeelden door Reyn, bewoner kasteel Renswoude.

2. Hoe maak ik video’s voor mijn Waterwandeling? Projectleider Janneke in gesprek met filmmaker Monika. Met leuke voorbeelden door Vicky, eigenaar familielandgoed Prattenburg in Rhenen.

3. Hoe zet ik mijn Waterwandeling in de App? Projectleider Janneke introduceert Patrick, die de Spacetime Layers App uitlegt.

 

MENU