Webinars: betrouwbare informatie voor patiënten

Geplaatst op 23 september 2022
Webinars: betrouwbare informatie voor patiënten

Intussen weten we heel veel over schildklieraandoeningen. Voor Schildklier Organisatie Nederland (SON) maken we regelmatig webinars: elke keer met een ander thema, presentaties door medisch specialisten en ervaringsverhalen verteld door mensen met een schildklieraandoening.

Schildklierpatiënten zijn vaak op zoek naar betrouwbare informatie en onze webinars worden zeer goed bekeken. We horen bijvoorbeeld: “12 jaar geleden kreeg ik de mededeling, pilletjes, en dat was het. Er is door de huisarts totaal niet uitgelegd wat de impact kan zijn op je leven en werk. Ik hou het zelf in de gaten, vraag steeds naar de specifieke waardes. Het had me denk ik veel geholpen als ik beter uitleg had gekregen over de aandoening, dan was ik zeker minder vaak over mijn grens gegaan.”

Hieronder onze webinar over werken met een schildklieraandoening. Eerste reactie: “Ik ben altijd best wel kritisch, maar vond dit echt een goede webinar terwijl ikzelf alles al wel wist (geen wonder naar zoveel jaren eigen ervaring). Ik vond het een goede mix van informatie en ervaringsverhalen. In het laatste deel had nog een ervaring mogen zitten. Ook niet te lange onderdelen en info helder en aansprekend verwoord. De combinatie van informatie geven en daarna een vraaggesprek vond ik ook goed. Marlies stelde de juiste vragen, denk ik. De totale tijd was wat mij betreft goed, maar moet denk ik niet langer. Dus, chapeau!”

Andere webinars vind je op het YouTube kanaal van SON.

 

 

MENU