Bij PRezz maken we heel graag films voor zorgorganisaties. We hebben al bijna 1.000 films geproduceerd, waarvan veel video’s voor zorgverleners en zorggerelateerde organisaties. Onderstaand tref je enkele voorbeelden van deze producties.

Met veel plezier beantwoorden we jouw vragen. Je kunt ons per mail (monika@prezz.org) of telefonisch (06-23071160) bereiken, maar wees vooral welkom in onze bios (Velperengh 16 in Doorn) voor kennismaking en een vrijblijvende brainstormsessie.

Voorbeelden werk voor zorgorganisaties

‘Dichterbij’ in Diakonessenhuis

Zachte promotiefilm van het ziekenhuis voor en over patiënten én medewerkers.

Betrokken, deskundig, open, vertrouwd. Dat zijn de kernwaarden waar het Diakonessenhuis voor staat en die ze graag in een film wilde tonen aan publiek én bij de introductie van nieuwe medewerkers. Over emoties, gevoelens en gedachten. Al eerder hebben we films gemaakt voor dit ziekenhuis. Of we iets soortgelijks wilden maken, maar nu met deze nieuwe doelen, graag natuurlijk. Wat de opdrachtgever zei? “Applaus! Iedereen vond het mooi en goed. In het MT werd er geapplaudisseerd voor de video! Dank voor de plezierige samenwerking.”

Wil je het resultaat zien?

Diakonessenhuis – ‘Help je mee?’

Crowdfunding video voor de realisatie van een huiskamer in het ziekenhuis. Best een uitdaging: de vertraging die je in de film ziet heeft een andere cameravoering nodig dan gebruikelijk. Er zijn meerdere sets in één take opgenomen en alle acteurs zijn vrijwilligers. Tijdens de filmopnames was het ziekenhuis bovendien in volle beweging. We konden bijvoorbeeld niet even de lift stil zetten. Toch verliepen de opnames lekker vlot. En zo ook de oplevering: binnen een week was de film gemonteerd en opgeleverd.

De huiskamer is er intussen wel! Hoe pakten we het aan?

Het C.A.K. – Kent u mevrouw Van den Berg?

Voor deze administratieve dienstverlener in de zorg hebben we een bijna 5 minuten durende film gemaakt, die tijdens een congres in Beeld en Geluid voor hun ketenpartners werd vertoond. Zo gaven ze op een boeiende manier het thema van de dag aan.

De film had meerdere doelen:
1) Zorgen dat de ketenpartners zorgvuldiger en tijdiger hun gegevens invullen. Minder fouten in de facturen naar de eindklant.
2) Uitleggen hoe het proces binnen de organisatie verloopt en een kijkje achter de schermen te bieden.
3) De dynamiek van de organisatie in beeld brengen.

Wij hebben ervoor gekozen om niet met een bestraffend vingertje op de fouten te wijzen, maar om uit te gaan van een positieve boodschap: ‘voor wie doen we het eigenlijk?’ en ‘fijn als alles in orde voor de klant is’. Om de eindklant een gezicht te geven tonen we ‘mevrouw Van den Berg’ en – aan het einde van de film – nog een paar heel concrete cliënten van onze opdrachtgever en zijn ketenpartners.  Voor de dynamiek van het bedrijf hebben we de dynamiek van de cijfers een rol gegeven. De vele kantoorruimtes van de dienstverlener zijn gevuld met medewerkers met headsets, die bijna geruisloos miljoenen klanten bedienen en dagelijks vijfduizend telefoongesprekken voeren.

Zie hier mw. Van den Berg.

De verhalen van Radboudumc

In samenwerking met Radboudumc hebben we documentaires gemaakt met verhalen van verplegend personeel. Voor de geschiedenis, maar ook om een visie op de toekomst te geven.

Ditare – ‘De toekomst vandaag’

In opdracht van DITARE hebben we een serie van 16 video’s gemaakt over slimme, patiëntvriendelijke en betaalbare oplossingen voor het vervaardigen van kronen.

Uit één dag filmmateriaal is een hele reeks video’s gerealiseerd:

  • voor diverse doelgroepen: investeerders, tandartsen en patiënten,
  • met verschillende doelen: promotiefilms en instructievideo’s,
  • over uiteenlopende aspecten van het product: korte testimonials per USP (of UBR zo je wilt).

Resultaat: doeltreffende video’s die onze opdrachtgever op meerdere tijdstippen en via diverse kanalen gericht verspreidt. En omdat de opnames voor de hele serie in één keer gemaakt zijn, wordt het filmmateriaal zeer efficiënt (her)gebruikt en is zijn Return-on-Investment hoog.

Popcorn en cola bij de hand? Bekijk hieronder enkele voorbeelden uit deze serie.

Movisie en Vilans ‘In voor mantelzorg’

Hoe kunnen beroepskrachten in de zorg en mantelzorgers beter met elkaar samen kunnen zorgen? Voor een congres en een training hebben we in opdracht van ‘In voor mantelzorg’, een project van Vilans en Movisie, deze film gemaakt.

‘In voor mantelzorg’

Movisie – ‘Hoe vitaal ben jij eigenlijk?’

In opdracht van Movisie maakten we een film, waarin we vitaliteit in beeld brachten. Het begon dus met een interessante brainstorm, want hoe breng je vitaliteit in beeld? We waren het al snel eens over de energieke fietsscène, ‘zoiets als in Turks fruit’. Deze video was een onderdeel van het programma voor zorgmedewerkers voor een vitalere werkomgeving.

‘Hoe vitaal ben jij?’

Intrakoop – ‘Eet smakelijk!’

In opdracht van Intrakoop, een organisatie die centrale inkoop regelt voor de zorg, hebben we een film voor hun ‘Eten & Drinken’ programma gemaakt. De langdurige zorg is noodgedwongen aan het bezuinigen en veranderen. Woningen & afdelingen krijgen meer huishoudelijke taken. Waar voorheen de centrale organisatie een rol vervulde om zaken te regelen, ligt deze taak nu bij de woning zelf. Verzorgenden en bewoners kunnen kiezen voor zelf koken, inkopen van maaltijden of een mix van beide varianten. Gelukkig kan Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg, u veel werk uit handen nemen. Met op maat gemaakte concepten kunt u kiezen uit speciaal voor u geselecteerde en gecontracteerde leveranciers van eten & drinken met een breed supermarktassortiment én een scherpe prijsstelling. Heldere afspraken over het assortiment, belangrijke afspraken contractueel vastgelegd en een interessante korting op logistieke kosten.

Met actrice Maaike in de hoofdrol en auto vol rekwisieten mochten we bij de locaties van ActionContinu de filmopnamen maken.

‘Eet smakelijk!’

Meldcode Kindermishandeling

De KNMT Academy biedt aan tandartsen cursussen op het gebied van wet- en regelgeving, praktijkvoering, ergonomie en communicatie. Voor de cursus ‘Meldcode Kindermishandeling’ hebben we een serie van vijf films gemaakt, die in de online omgeving van KNMT zijn verwerkt. Tandartsen hebben namelijk een belangrijke rol bij de signalering en aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld en zijn verplicht een meldcode te gebruiken bij (vermoedens van) kindermishandeling of huiselijk geweld.

Visagie in de tandartsstoel, kinderoppas in de wachtkamer en de behandelkamer vol met film- en audio apparatuur. Vrijdag gefilmd, maandag al aan de klant getoond. Natuurlijk in onze bios, met popcorn.

Zorgverzekeringslijn

Zorgverzekeringslijn geeft onafhankelijk advies en tips voor zorgverzekeringen. De Zorgverzekeringswet kennen ze als geen ander en leggen consumenten en hulpverleners toegankelijk uit welke rechten en plichten zij hebben.

En hoe kun je het beter uitleggen dan in een video? Voor verschillende verzekerden en verzekeringen hebben we een serie video’s gemaakt: over zorgtoeslagen, betalingsachterstand, verzekerd zijn in buitenland, zorgverzekering bij geen vast woon- of verblijfadres ed.

Zie de experts

Zie Intrakoop, de grootste inkoopcoöperatie van de zorg in Nederland, met veel kennis van de zorgsector, de leveranciersmarkt en het inkoopproces. Zo’n 550 zorgorganisaties met ruim 7.000 locaties maken gebruik van hun diensten.

Zie de experts.

Anouk is zwanger

In opdracht van Pin Point Parents hebben we een serie informatiefilms voor de ‘Mijn Verloskundige’ App ontwikkeld. De eerste aflevering, gemaakt in samenwerking met de FNV, gaat over werk en zwangerschap. In dit informatiefilmpje vertellen de experts van de FNV over de App, waarin je snel informatie kunt vinden over je rechten en plichten tijdens zwangerschap.

We hopen Anouk nog vaak zwanger te maken.

MENU